Obiceiul care poate reduce hipertensiunea la milioane de români, fără medicamente

Dacă știi că ai tensiunea mare, ești deja ai un avantaj. Este suficient să adopți un singur obicei pentru a reduce valorile tensiunii!
  • Publicat:
Obiceiul care poate reduce hipertensiunea la milioane de români, fără medicamente
Obiceiul care poate reduce hipertensiunea la milioane de români, fără medicamente

Dacă știi că ai tensiunea mare, ești deja ai un avantaj. Deși hipertensiunea arterială afectează peste 6 milioane de români, această afecțiune nu produce inițial simptome, așa că mulți nu știu că o au.

Însă, anumite obiceiuri din dietă și stil de viață te pot ajuta să reduci hipertensiunea. Este suficient să adopți un singur obicei pentru a reduce valorile tensiunii!

Ce înseamnă tensiunea mare?

Tensiunea arterială este forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor. Tensiunea arterială normală este sub 120/80mm Hg. Prima valoare, tensiunea sistolică, măsoară presiunea atunci când inima bate. A doua valoare, tensiunea diastolică, este presiunea din momentele de repaus ale inimii, între bătăi.

Hipertensiunea poate duce la mai multe complicații de sănătate, precum accident vascular cerebral, infarct miocardic, boală renală, pierderea vederii și altele. 

Cel mai important obicei pe care să-l eviți dacă ai tensiunea mare

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai tensiune arterială mare este să realizezi cât de important este să citești etichetele produselor pe care le consumi și să înțelegi că multe ingrediente pot fi periculoase pentru sănătatea inimii, iar cel mai periculos ingredient pentru sănătatea inimii stă ascuns în multe produse alimentare. 

Redu consumul de sare

În timp, o dietă bogată în sodiu poate îngusta vasele de sânge și crește tensiunea arterială. Ai fi surprins câte produse alimentare conțin surse ascunse de sodiu. Alimentele ambalate sunt adesea pline de sodiu, iar unele dintre cele mai comune sunt supele la conservă, produsele semipreparate sau congelate și mezelurile.

Pentru a reduce consumul de sare, înlocuiește o parte din sare cu usturoi, ierburi proaspete și condimente în rețetele gătite acasă. Citește etichetele produselor și meniurile restaurantelor înainte de a le cumpăra sau comanda. 

Asociația Americană a Inimii sugerează că reducerea cu 1.000 miligrame pe zi a sodiului poate avea un impact benefic asupra tensiunii arteriale. Pentru persoanele cu tensiune arterială mare, AHA recomandă să nu se consume mai mult de 1.500 mg de sodiu pe zi.

Când citești etichetele, uită-te la procentul din „Valoarea Zilnică” pentru sodiu și alege alimente cu un conținut mai scăzut de sodiu atunci când este posibil. Un aliment care indică 5% sau mai puțin din valorea zilnică pentru sodiu este considerat un aliment cu conținut scăzut de sodiu. Cele cu 20% sau mai mult de sodiu per porție sunt considerate alimente cu conținut ridicat de sodiu, care ar trebui limitate.

Sursa foto: Shutterstock

Sursă: AHA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”