Îți dorești să te simți mai bine și să adopți un stil de viață mai sănătos? Iata ce ai de făcut!
Înlocuiește următoarele obiceiuri nesănătoase cu practici sănătoase.
Lasă orice gadget departe în momentul în care te bagi la somn. Nu mai pierde timp pe TikTok sau Instagram și renunță la ecrane înainte de culcare. Mult mai indicat ar fi să parcurgi câteva pagini dintr-o carte sau să meditezi.
De asemenea, ai grijă ca ultima masă să fie luată cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Astfel, stomacul va avea timp să digere mâncarea, iar tu te vei simți mai bine și te vei putea odihni propice.
Este important să petreci cât mai puțin timp în online și cât mai mult în offline. Ieși la plimbări scurte, petrece timp de calitate cu familia sau cu prietenii, fă ceva util.
Rețelele sociale nu sunt sănătoase, ai grijă să nu te supraîncarci cu informații și gânduri negative. Este bine să fii informată, însă în același timp, fii moderată în consum de social media.
Citește și: Consumul excesiv de social media poate cauza depresie
Oamenii din jur îți pot influența viața mai mult decât crezi. Ține lângă tine doar oamenii buni, oamenii cu care rezonezi, cei care te iubesc și aduc plus valoare vieții tale. Renunță la legăturile toxice, la cele care te trag în jos. Iar aici intră atât relațiile romantice, cât și cele de prietenie sau chiar de familie. Când un om îți face mai mult rău decât bine, detașează-te.
Burgerii, hotdogii, shaormele, cartofii prăjiții, chipsurile, pizza, dulciurile cu mult zahăr, produsele de patiserie și sucurile carbogazoase sunt principalele tipuri de alimente care fac parte din categoria fast-food.
Chiar dacă ești mai mereu pe alergătură, evită să mănânci produsele mai sus descrise, sunt alimente procesate, alimente care conțin mulți carbohidrați, grăsimi săturate, sare și zaharuri.
Ceea ce mâncăm și bem în fiecare zi ne afectează în mod direct starea de sănătate și modul în care ne simțim, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Un stil de viață sănătos implică mișcare fizică și hrană bogată în nutrienți, adică legume, fructe, semințe și oleaginoase.
Citește și: Pofta de dulce şi fast food: 7 trucuri care te ajută să-ţi faci ordine în rutina zilnică