Putina lume stie ca
frigiderul poate deveni locul preferat al bacteriilor. Vestea buna
este ca poti evita „intalnirea cu microbii” daca aranjezi eficient
alimentele in frigider si il cureti la timp.
Specialistii ne ofera pe cateva sfaturi utile despre cum sa aranjam
alimentele in frigider si cum sa ne asiguram ca avem un frigider curat.
Aranjeaza alimentele in functie de tipul lor – fructe,
legume, lactate, gustari – si de marime. Acest lucru te scuteste de
pierdere de timp, nervi si surprize neplacute, de genul: branza
mucegaita intr-un colt uitat.
Alimentele nepreparate termic (de exemplu, carnea
proaspata sau cruditatile nespalate) nu trebuie asezate alaturi de
mancarea gatita, fiindca pot transmite bacterii si microbi care sa o
contamineze.
Daca ai copii, aloca fiecaruia un spatiu „personalizat” pe
rafturi. Spre exemplu, fiecare prichindel poate avea
recipientul lui, plin cu bunatati sanatoase. In acest fel, poti sa
si controlezi ce mananca nazdravanii.
Calitatea recipientelor in care pastrezi alimentele
este deosebit de importanta, atat pentru pastrarea
prospetimii acestora, cat si pentru confortul tau: un recipient de
calitate are o durata de viata mai lunga.
Este recomandat sa asezi pe rafturile superioare mancarea gatita,
iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si
cruditatile.
Lasa spatiu in jurul alimentelor, pentru ca aerul rece sa
poata circula liber, racindu-le uniform pe toate si mentinand
temperatura adecvata. Nu uita ca un frigider plin ochi risca sa se
transforme intr-o adevarata „bomba bacteriologica”.
Citeste si Pastreaza inteligent mancarea in
frigider!