(P) Căderea părului: cauze şi soluţii

Există şi tratamente împotriva căderii părului care activează microcirculaţia la nivelul scalpului (astfel, foliculii de păr sunt mai bine hrăniţi).
  • Publicat:
(P) Căderea părului: cauze şi soluţii

Te-ai alarmat când ai văzut că ţi-a rămas păr pe perie. Şi ai încercat, probabil, să afli motivele. Te-ai gândit că pot fi cauze ereditare sau poate nu i-ai asigurat organismului nutrienţii de care are nevoie, poate ai fost mai stresată sau a fost de vină poluarea.
Află acum care sunt cauzele ce pot duce la căderea părului, dar şi ce poţi face dacă te confrunţi cu această problemă.

Există o varietate de motive pentru căderea părului, dar cel mai important care, se pare că ne afectează pe toţi este stresul! Stresul provoacă anxietate, dificultăţi legate de somn şi dezvoltarea apetitului, iar toate acestea au efecte asupra întregului nostru organism, inclusiv ten şi păr.

Totodată, dieta impactează puternic starea părului nostru, ca urmare a faptului că părul se hrăneşte cu vitamine şi o dietă care ne privează de acestea nu va face decât să creeze probleme la nivelul organismului, inclusiv căderea părului. Totuşi, studiile găsesc mai multe cauze pentru părul rămas pe perie. De exemplu, cercetătorii Vichy au identificat 5 tipologii specifice căderii părului, bazate pe experienţele consumatorilor:

Stresul

Grijile, gândurile, problemele, starea de agitaţie şi nelinişte, într-un cuvânt stresul cotidian, determină la femei şi bărbaţi căderea părului. Studiile spun că la cel puţin o persoană din două aceasta este cauza căderii părului.

Perioada post natală

O femeile pierde în mod normal, natural, circa 100 de fire de păr pe zi dintr-un total de 100 000 de foliculi.
Femeile ce tocmai au născut se pot confrunta cu o cădere importantă a părului. Cunoscută drept cădere a părului post-partum, aceasta este normală temporar, şi datorită nivelului scăzut de estrogen, dar şi datorită faptului că firele normale de păr (din etapa ”telogen”) au fost în repaus pe parcursul perioadei de sarcină, iar acum toată acea pierdere obişnuită care a stagnat se poate produce o dată. Din fericire este doar o situaţie temporară și reversibilă.

Menopauza

Odată cu înaintarea în vârstă intervine bine-cunoscuta menopauză. Aceasta este o etapă cheie pentru păr deoarece acesta își pierde din forţă și devine din ce în ce mai subţire.

Cauzele ereditare

Lupta împotriva căderii părului mai ales pentru bărbaţi este o chestiune care îi preocupă încă din adolescenţă. Pierderea ereditară a părului poate apărea cu grade diferite la orice vârstă. Căderea părului poate, în mod dramatic, să afecteze încrederea oricui, în special unei persoane tinere sau dacă experimentează perioade importante de stres în viaţa sa.

Sezonalitate

Căderea părului în funcţie de anotimp este problematică pentru mulţi dintre noi. De ce tinde să ne cadă mai mult păr primăvara sau toamna decât în orice altă lună a anului? Un fir normal de păr are o perioadă de creştere între 2 şi 6 ani, înainte de a intra în etapele de repaus cunoscute drept telogen, moment în care acestea pot cădea.
Aproximativ 10% dintre firele de păr capilare ajung la această etapă, dar majoritatea cercetărilor în domeniu sugerează faptul că perioada telogenului creşte uşor la femei în luna Iulie. Firele de păr afectate cad aproximativ 100 de zile mai târziu, la mijlocul lui octombrie sau noiembrie.

Ce soluţii avem împotriva căderii părului?

În primul rând, organismul are nevoie de adoptarea unui stil de viaţă cât mai sănătos cu putinţă – ceea ce presupune odihnă suficientă şi consumul alimentelor pline de vitamine esenţiale organismului nostru. Apoi, există şi tratamente care activează microcirculaţia la nivelul scalpului (astfel, foliculii de păr sunt mai bine hrăniţi), împiedicând căderea acestuia.

Gama DERCOS de la Vichy pune acum la dispoziţie atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi o serie de produse extrem de eficiente în combaterea căderii părului – AMINEXIL CLINICAL 5 – Tratament împotriva căderii părului.

Tratamentul Aminexil Clinical 5 a fost conceput într-o formulă complexă, capabil să acţioneze la diferite niveluri: la nivelul bulbului, al firului de păr, dar şi pe mediul apropiat acestuia: scalpul interfolicular.

Pentru prima dată, apa termală mineralizantă Vichy face parte din formula tratamentului Aminexil Clinical 5 alături de molecula Aminexil, SP94, Arginină si Octeină. Alături de ingredientele menţionate, formula dedicată femeilor conţine în plus şi vitaminele PP + B6, iar tratamentul dedicat bărbaţilor are în componenţă şi cafeină.

Formula femei 21 fiole x 6ml ; Formula barbati 21 fiole x 6ml
Formula pentru femei 21 fiole x 6ml; Formula pentru bărbaţi 21 fiole x 6ml

Eficienţa tratamentului este percepută imediat după primele 3 săptamâni* cu o eficacitate de 94% împotriva căderii părului*. Prin cele 5 acţiuni ale sale (ancorarea şi stimularea microcirculaţiei bulbului firului de păr, reducerea micro-dezechilibrelor scalpului şi creşterea rezistenţei firului de păr şi nu în ultimul rând creşterea rezistenţei scalpului),
Aminexil Clinical 5 este numărul 1 în Europa împotriva căderii părului**.

Utilizare: Etapa de tratament intensiv – câte o fiolă pe zi timp de 6 săptămâni.
Etapa de întreţinere: 3 fiole pe săptămână. O cutie conţine 21 fiole x 6 ml.

Gama DERCOS conţine şi şamponul energizant împotriva căderii părului. Acesta este un produs complementar tratamentului care poate fi folosit atât de femeile cât şi de bărbaţii care suferă de căderea părului. Toate produsele Dercos de la Vichy sunt disponibile exclusiv în farmacii.

Pentru mai multe recomandări despre îngrijirea părului, accesaţi secţiunea Vichy Mag http://www.vichy.ro/vichy-mag. În plus, la introducerea codului unic, aflat în interiorul cutiei pe www.vichy.com/dercos, descoperiţi sfaturi şi beneficii pe tot parcursul tratamentului dumneavoastră.

*Test consumatori, 102 femei si barbati
**IMS Health – Pharmatrend International – Piaţa produselor împotriva căderii părului- În farmaciile din 8 ţări europene inclusiv Franţa (+ drogherie), Germania (+ comandă prin poştă), Italia (+ drogherie), Spania (+ drogherie), Elveţia, Belgia, Olanda şi Austria -Anii 2013, 2014 si 2015, în valoare şi volum.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News