(P) Încercările ne fac mai puternice. Îndrăzneşte să încerci, eliberează-te de temeri!

Îndrăzneşte să încerci, eliberează-te de temeri!
  • Publicat:
(P) Încercările ne fac mai puternice. Îndrăzneşte să încerci, eliberează-te de temeri!

Există temeri pe care nu reuşim să le depăşim vreodată, deşi ne străduim. Putem să trăim cu frica de înălţime, de apă adâncă, de păianjeni, de pierderea celor dragi, pentru că am învăţat să o ţinem sub control sau să acceptăm faptul că face parte din structura şi din personalitatea noastră. În plus, paradoxal, pe măsură ce înaintăm în vârstă, fricile noastre tind să se amplifice, în loc să se atenueze, să se diversifice, în loc să rămână constante, şi parcă ne e tot mai greu să încercăm măcar să trecem peste ele.

Nimeni nu se bucură atunci când, uitându-se înapoi la viaţa sa, constată că frica l-a ţinut departe de emoţia unor experienţe sau provocări noi. De exemplu, chiar dacă ţi-e frică de apa adâncă, o să te bucuri să ştii că măcar ai încercat să înoţi într-un bazin de 3m. Parte din evoluţia noastră se referă la faptul că ne formăm mecanisme şi reflexe de a trece peste obstacole pentru a ne bucura de ceea ce ne oferă viaţa. Iar, de cele mai multe ori, e nevoie să încercăm o singură dată să învingem o frică pentru a înţelege că eram încorsetate fără motiv, victime ale propriei noastre imaginaţii.

Suntem foarte sigure când e vorba de temerile noastre: ştim exact în ce situaţii ne e frică şi ce consecinţe pot apărea dacă nu ascultăm temeinic vocea noastră interioară („Vezi că ţi-e frică, nu risca!”). Suntem, totuşi, mai puţin sigure când vine vorba de soluţii, poate pentru că nici nu conştientizăm şi nici nu ne incomodează teribil faptul că trăim cu o anume frică. E important, însă, să reflectezi asupra ta şi să te lămureşti dacă o temere vagă, abia perceptibilă, ar putea să te ţină în frâu, departe de noi încercări şi de schimbare.

În zilele delicate, de exemplu, pentru că nu ne simţim 100% confortabil, se întâmplă să ne inducem o stare de stres, de vulnerabilitate şi chiar de frică: frica de micile accidente, teama că cineva va observa că trecem printr-o perioadă delicată, reţinerea de a ne bucura de evenimentele zilnice sau de invitaţiile prietenilor. Astfel, dintr-o prudenţă excesivă şi din dorinţa de a ne simţi în siguranţă cu orice preţ, apelăm la o mulţime de trucuri şi improvizaţii, nu întotdeauna inspirate.

De multe ori, femeile aleg să pună vată peste absorbant, deşi există dovadă că aceasta nu le protejează mai bine. Dimpotrivă, Always protejează împotriva scurgerilor de până la 5 ori mai bine decât absorbantul Always folosit cu vată deasupra. Chiar dacă uneori soluţiile născocite de noi par a ne oferi siguranţa de care avem nevoie, e bine să le regândim din când în când şi să fim la curent cu inovaţiile şi schimbările care ne fac viaţa mai uşoară. 

Anul acesta, Always continuă să faciliteze înţelegerea femeilor cu privire la schimbările şi provocările generate de menstruaţie, dar şi să le inspire să treacă peste teama de eşec ori sentimental de ruşine, şi să ducă o viaţă activă, condusă mai degrabă de curiorizate, curaj şi îndrăzneală.

Urmărește CSID.ro pe Google News