(P) Știi care sunt beneficiile terapiei cu ozon pentru sănătate?

Terapiile alternative cu ozon se dovedesc a fi o practică medicinală care determină numeroase beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
(P) Știi care sunt beneficiile terapiei cu ozon pentru sănătate?
(P) Știi care sunt beneficiile terapiei cu ozon pentru sănătate?

Oxigenarea corespunzătoare a celulelor reprezintă o condiție obligatorie pentru ca acestea să funcționeze în condiții optime și să țină factorii de risc la distanță. O cantitate prea mică de oxigen la nivel celular crește predispoziția organismului pentru a dezvolta diferite afecțiuni, motiv pentru care terapiile alternative cu ozon se dovedesc a fi o practică medicinală care determină numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă ești în căutarea unei clinici unde să poți efectua ședințe de ozonoterapie in Bucuresti, stabilește rapid o programare online!

În ce constă terapia cu ozon?

Ozonoterapia reprezintă o procedură de medicină integrativă care utilizează ozonul pentru a trata diferite afecțiuni și a îmbunătăți funcția celulară a organismului. Ozonul este un gaz utilizat în medicină de secole datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatorii și imunomodulatorii. Durerile cronice, infecțiile sau inflamațiile din corp pot fi diminuate prin administrarea de ozon, în timp ce stimulează sistemul imunitar și previne contactarea altor afecțiuni. Ozonoterapia implică injectarea unei substanțe îmbogățite cu acest element pe cale subcutanată, intravenoasă sau rectală, în funcție de recomandările medicului.

Beneficiile ozonului pentru organism

Ozonul este utilizat ca tratament complementar în cazul a numeroase afecțiuni de natură digestivă, cardiovasculară, neurologică. În plus, este un element care luptă direct împotriva infecțiilor și inflamațiilor interne care produc disconfort, durere și care reprezintă un context propice pentru dezvoltarea a numeroase boli. Ozonul susține buna funcționare a sistemului imunitar și întărește bariera naturală de protecție a organismului, generând efecte vizibile încă de la prima administrare. Crește nivelul de energie, accelerează vindecarea rănilor, îmbunătățește vizibil aspectul pielii și al țesuturilor exterioare, crește vitalitatea și scade cantitatea necesarului de medicamente pentru pacienții cu diferite diagnostice.

Ozonoterapia ca soluție complementară de tratament

În medicină terapia cu ozon se folosește atât ca metodă de prevenție, cât și ca soluție adjuvantă de tratament, atacând în mod direct radicalii liberi din organism. Această terapie este recunoscută pentru efectele benefice pe care le aduce în tratamentele oncologice, dat fiind faptul că ajută la creșterea rezistenței organismului în fața chimioterapiei și diminuează durerea. Totodată, are efecte demonstrate în ceea ce privește diminuarea simptomelor cauzate de diabet, artrită, hipertensiune arterială sau insuficiență cardiacă, reducând riscul de declanșare a unui atac vascular cerebral sau alte afecțiuni neurologice.

Contraindicații pentru terapia cu ozon

Deși reprezintă o practică de medicină alternativă sigură ce oferă generează efecte pozitive asupra corpului uman, există situații în care medicul poate refuza realizarea sesiunii de terapie din cauza faptului că ar putea reprezenta un risc pentru pacient. Din acest motiv, înainte de a începe terapia propriu zisă, este necesar să se efectueze un set de analize de rutină prin care să se depisteze anumite probleme care ar putea interfera cu buna desfășurare a acestuia. Persoanele care prezintă alergie la ozon, care au fost diagnosticate cu anemie, hipertiroidism, tulburări de coagulare a sângelui sau boli autoimune, precum și femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să evite această procedură din considerente de siguranță.

Unde se realizează terapii cu ozon

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestei proceduri și a evita efecte secundare asociate trebuie să apelezi doar la clinici specializate în medicină integrativă care îți pot asigura un protocol verificat și sigur de lucru. Astfel, vei beneficia de grijă și atenție din partea unei echipe de specialiști cu vastă experiență în efectuarea terapiilor alternative, dar și de aparatură de ultimă generație care îți oferă garanția unor rezultate vizibile de la prima ședință. Vei fi monitorizat în permanență atât înainte, cât și în timpul și după procedură în așa fel încât orice reacție să fie interpretată în timp real și să se poată lua măsurile necesare cu promptitudine în vederea minimizării riscurilor.

Ai grijă de sănătatea organismului tău practicând periodic ședințe de ozonoterapie ca măsură de protecție și prevenție împotriva afecțiunilor la care ești expus!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian