”Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” (NETFLIX) – Ce poți face atunci când mâncarea te otrăvește?

  • Publicat:
”Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” (NETFLIX) - Ce poți face atunci când mâncarea te otrăvește?

”Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” (Netflix) este un documentar despre consecințele foarte reale și foarte periculoase ale bolilor transmise prin alimente și despre contaminanții din mâncarea pe care o consumăm zilnic. 

CDC raportează că 1 din 6 americani (un impresionant număr de 48 de milioane de oameni) fac intoxicație alimentară în fiecare an. Conform documentarului (regizat de cineasta Stephanie Soechtig, care anterior a abordat corporația DuPont în ”The Devil We Know”), SUA  are până la 36 de focare de agenți patogeni transmiși prin alimente în fiecare săptămână. Deși ai crede că acest lucru ar fi suficient pentru a aduce schimbări semnificative în industrie, progresul este mai derutant (și frustrant) decât ți-ai putea imagina.

Bazat inițial pe o carte cu același nume, ”Poisoned: The Dirty Truth About Your Food”  documentarul Netflix abordează modul în care sistemul alimentar din SUA s-a îmbunătățit de-a lungul anilor, dar refuză să facă mai multe schimbări acum. Cartea lui Jeff Benedict, ”Poisoned: The True Story of the Deadly E. Coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat”, a documentat epidemia de E.coli din 1993, care a ucis patru copii și a îmbolnăvit peste 700 de persoane care au mâncat hamburgeri de la Jack In The Box sau au fost în preajma celor care au mâncat acei hamburgeri. Documentarul lui Soechtig arată cum, 30 de ani mai târziu, giganții din industria alimentară continuă să convingă clienții să cumpere produsele lor, în timp ce nu-și asumă responsabilitatea de a schimba sistemele legate de siguranța alimentelor.

Sursă foto: NETFLIX

CITEȘTE ȘI: Vrei să înțelegi mai bine cum funcțioază mintea? ”The Mind, Explained” (NETFLIX) are toate răspunsurile

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian