Povestea tulburătoare a unui tânăr de 25 de ani. Suferă de o boală pe care medicii nu o pot diagnostica. „Nu cred că mai prind un an”

Un tânăr de 25 de ani suferă de o boală neurologică neurologică rară și nedepistată. El și-a împărtășit povestea emoționantă pe Reddit, dezvăluind cum durerea musculară severă și problemele cardiace îi pun viața în pericol.
  • Publicat:
Povestea tulburătoare a unui tânăr de 25 de ani. Suferă de o boală pe care medicii nu o pot diagnostica. „Nu cred că mai prind un an”
Un tânăr suferă de o boală neurologică gravă

Într-o postare emoționantă pe Reddit, un tânăr de 25 de ani și-a împărtășit experiența tulburătoare cu o boală neurologică rară, care îi afectează profund viața.

Tânărul suferă de o boală neurologică gravă

Internautul, cunoscut sub numele de BPD-Recovery, a dezvăluit că suferă de dureri musculare și probleme cardiace severe. Acestea sunt asemănătoare cu insomnia familială fatală, o condiție rară și letală.

„Nu cred că mai prind un an”, a povestit tânărul pe platforma de socializare.

Conform Cleveland Clinic, insomnia familială fatală este o afecțiune genetică rară care provoacă dificultăți de somn, pierderi de memorie și spasme musculare involuntare. Această boală se agravează treptat și este mortală.

În postarea sa, BPD-Recovery a descris cum durerile musculare severe au început la vârsta de 16 ani și cum simptomele s-au agravat în timp.

„Inițial, am avut dureri care se asemănau cu sindromul de tunel carpian. Musculatura s-a deteriorat progresiv. În timp, am descoperit că toate problemele musculare proveneau din umărul stâng”, a explicat acesta.

Simptome asemănătoare cu insomnia familială fatală

Simptomele sale, potrivit postării, includ tensiune musculară care îi afectează respirația și o deformare ușoară a trunchiului. Utilizatorul a observat că, atunci când coloana vertebrală era mai bine, somnul revenea imediat.

„Acum, nu pot respira normal din cauza tensiunii musculare. Trunchiul meu este ușor înclinat de partea cu probleme. Coloana vertebrală provoacă insomnie”, a adăugat acesta.

De asemenea, BPD-Recovery a relatat că în ultimele patru luni, afecțiunea a început să îi afecteze inima.

„Am disautonomie severă, ceea ce înseamnă că inima și tensiunea arterială fluctuează brusc, de la extrem de scăzute la extrem de ridicate. Am fost de mai multe ori la urgență pentru atacuri de cord iminente”, a menționat tânărul.

Problemele cognitive sunt și ele un aspect grav al afecțiunii. Internautul acuză dificultăți de concentrare, uitând ce a făcut cu câteva secunde înainte și având episoade de „micro-somn” în timp ce este treaz. De asemenea, a experimentat oboseală extremă și confuzie, necesitând ajutor pentru a comunica cu medicii.

În ciuda dificultăților, BPD-Recovery a fost încurajat de comentariile și sugestiile primite pe platforma Reddit. De asemenea, a recunoscut că s-a simțit descurajat din cauza lipsei de răspunsuri medicale și a problemelor de diagnosticare, dar acum este determinat să caute noi opțiuni de tratament.

Sursă – People.com

Sursă foto – Image-Source/ Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”