Probleme cu varicele? Iată câteva remedii naturale

Multe persoane se tem să-ţi dezvăluie trupul din cauza inesteticelor varice. Aceste afecţiuni apar la peste 50% dintre adulţi iar femeile sunt de 4 ori mai afectate decât bărbaţii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Probleme cu varicele? Iată câteva remedii naturale

Multe persoane se tem să-ţi dezvăluie trupul din cauza inesteticelor varice. Aceste afecţiuni apar la peste 50% dintre adulţi iar femeile sunt de 4 ori mai afectate decât bărbaţii.

De regulă, varicele apar în urma greutăţii ponderale crescute, a statului în picioare pentru un timp îndelungat sau pur şi simplu sunt o moştenire genetică. Din păcate, varicele nu sunt doar o problemă ce ţine de estetică ci pot dezvolta complicaţii precum tromboflebita, embolismul pulmonar, infarctuld e miocard sau chiar accidentul vascular cerebral.

Procedurile pentru tratarea venelor varicoase sunt adesea efectuate ca o procedură ambulatorie, ceea ce înseamnă că de obicei pacientul ajunge acasă în aceeași zi.
Intervențiile care se recomandă pacienților în funcție de stadiul afecțiunii sunt ablația cu radiofrecvență, flebectomia, scleroterapia, tratamentul cu laser endovenos etc. Recuperarea poate diferi ușor de la pacient la pacient.

Dacă sunteţi încă în stadii incipiente, deci varicele nu s-au extins şi apar ca nişte vinişoare colorate sparte inestetice, puteţi încerca să abordaţi problema din punct de vedere al terapiilor naturiste, altfel spus, să luaţi măsuri preventive prin alimentaţie corespunzătoare şi masaj cu produse naturale eficiente.

Iată câteva dintre strategiile pe care trebuie să le urmaţi:

Adoptaţi un regim alimentar bogat în fibre şi beţi foarte multă apă – vegetalele, fructele şi cerealele încurajează peristaltismul, adică acele contracţii ale muşchilor din tractul digestiv. Daca aceste contracţii nu survin, apare constipaţia iar presiunea sangvină în abdomen creşte, fiind astfel un obstcol pentru fluxul sanguin către membrele inferioare şi slăbind pe parcursul timpului pereţii capilarelor, cauzând apariţia venelor varicoase şi a hemoroizilor.

Fructele mov susţin funcţia vasculară

Fructele de păducel, cireşele, afinele, coacăzele, murele sunt extrem de benefice în împiedicarea evolutivă a varicelor. Aceste fructe sunt surse bogate de antocianide şi proantocianide, flavonoide recunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Alte surse bogate de flavonoizi sunt hrişca, extractul din seminţe de struguri şi scoarţa de pin.

Unguent natural pe bază de castan sălbatic – seminţele acestei plante sunt apreciate de secole pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele vinişoarelor sparte sau hemoroizilor. Castanul sălbatic are acţiune tonic venoasă, antiinflamatoare şi vasoconstrictoare şi este utilizat ca adjuvant atât în caz de hemeoroizi, varice, flebite, senzaţie de grutate în gambe, cât şi în reumatism, degerături sau impetigo.

Extractul de Gotu kola, o plantă originară din Asia, contribuie la întărirea peretelui vascular şi are acţiune benefică asupra circulaţiei capilare. Rezultatele clinice au demonstrat că această plantă este extrem de efcientă în tratamentul celulitei, a insuficienţei venoase la nivelul membrelor inferioare şi în cazul varicelor.

Este indicat consumul de piper cayenne, ghimbir şi ananas, alimente care conţin bromelaină, substanţă cu puternic rol antiinflamator şi de dizovare a fibrinei, proteină care favorizează depunerile de grăsime pe vasele de sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult