Remedii din mare pentru sănătate

Speciile de plante şi animale marine sunt benefice pentru organism şi în forma lor reală şi nu neapărat pe post de medicamente.
  • Publicat:
Remedii din mare pentru sănătate

Probabil ştii deja că plantele şi animalele marine sunt sursa a numeroase medicamente existente deja pe piaţa farmaceutică şi naturistă şi, de asemenea, sursa de bază a unor remedii în curs de dezvoltare, inclusiv medicamente pentru cancer – extrase din ouăle stelelor de mare, cea mai puternică loţiune de plajă oţinută – de la o specie de meduze şi un medicament pentru osteoporoză, obţinut din corali.

Pe lângă aceste remedii, speciile de plante şi animale marine sunt benefice pentru organism şi în forma lor reală şi nu neapărat pe post de medicamente.

Uleiul de peşte beneficii pentru sănătatea ta

Cu siguranţă ai auzit că o dietă bogată în peşte gras, preum sardinele, macroul sau tonul, poate să protejeze împotriva formării cheagurilor de sânge, care provoacă infarctul miocard. Acest lucru a fost demonstrat de nenumărate ori în teste clinice, care s-au făcut după ce cercetătorii au observat incidenţa ciudat de scăzută a bolilor arterelor coronare din Groenlanda – unde peştele reprezintă principala sursă de hrană.

Astăzi, se pare că aceiaşi acizi graşi omega-3 din peşti, dau rezultate în tratarea unor afecţiuni precum psoriazisul, poliartrita reumatoidă sau eczema. De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că aceste substanţe pot să amelioreze chiar şi crampele menstruale. Dacă, totuşi nu vă place gustul de peşte sub nici o formă, puteţi încerca capsulele cu ulei de peşte, pe care le găsiţi la plafar.

Algele de mare – supermâncărurile marine

Algele-de-mare, la rândul lor, sunt mai mult decât un ambalaj pentru sushi şi mult mai mult decât un remediu cosmetic. Nori, Kelp, laver sau Iarba-de-mare, sunt doar câteva dintre speciile de alge bogate în fibre şi proteine. În general, algele conţin o cantitate de 20 de ori mai mare de vitamine şi minerale decât legumele pe care le cultivăm în grădinile noastre.

De asemenea, spre deosebire de plantele terestre, algele conţin vitamina B12, pe care multe persoane o elimină din dieta lor – renunând la carne şi produse lactate – aşa că din ce în ce mai multă lume suferă de carenţe. Deficitul de vitamină B 12 produce oboseală, depresie, amorţeală sau parestezii (furnicături) în membre. Algele-de mare sunt şi o sursă bogată de acid alginic, care ajută organismul să elimine metalele grele toxice, cum ar fi plumbul.

Sare de mare pentru o piele sănătoasă

Timp de mii de ani, oamenii s-au îmbăiat în apele foarte sărate ale Mării Moarte, pentru a-şi trata diferite afecţiuni. Şi cu toate că apele Mării Moarte nu pot face minuni, nu există nici o îndoială că baia în apă sărată reprezintă o cale excelentă de a remedia pielea uscată, cu leziuni. Chiar şi cazurile severe de psoriazis pot, uneori, să fie tratate prin îmbăieri repetate în apă cu sare de mare.

De asemenea, sarea marină este ideală şi în problemele cu mătreaţa. După ce ai umezit părul, aplică sărurile prin mişcări circulare, masând uşor scalpul. La final, spală cu apă calduţă şi şampon. Vei vedea că, pe lângă faptul că te scapă de mătreaţă, acest remediu îi va reda părului tău strălucirea şi catifelarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult