Sangerarile vaginale dupa sarcina

Femeile care au in general sangerari sau dureri grave pot sa intampine aceleasi probleme si dupa sarcina.
  • Publicat:
Sangerarile vaginale dupa sarcina
Sangerarile vaginale dupa sarcina

Sangerarile vaginale sunt un proces normal de curatare a corpului dupa sarcina. In urma celor noua luni de absenta a menstruatiei, hemoragia poate fi, desigur, neplacuta. In special din cauza faptului ca poate aparea intr-o forma mai grava decat in mod normal.

Corpul tau isi revine
La inceput (imediat dupa ce ai nascut), s-ar putea sa ti se para destul de neobisnuit, mai ales cand te ridici prima data din pat, pentru ca hemoragia este destul de puternica si contine parti de tesut sau cheaguri de sange.

Dupa cateva ore insa, sangerarea revine la un nivel normal. Femeile care au in general sangerari sau dureri grave pot sa intampine aceleasi probleme si dupa sarcina.

Aceste scurgeri vaginale dureaza intre 7 si 10 zile. Si totusi, din moment ce corpul uman numai arareori functioneaza strict dupa reguli, perioada se poate prelungi. Unele femei au sangerari chiar si pentru inca doua luni.

Daca sangerarile tale sunt foarte puternice, scurgerile prezinta bucati mari de tesut sau ai dureri intense in zona abdomenului inferior, esti ametita sau ai stare de voma, trebuie sa mergi la medicul ginecolog.

Menstruatia dupa sarcina

Prima menstruatiei dupa sarcina depinde de alaptat. Pentru unele femei, ea poate reveni dupa patru-sase saptamani, in timp ce pentru altele dureaza chiar mai mult. De obicei, femeile care decid sa-si alapteze bebelusii au menstrutie ceva mai tarziu decat cele care hotarasc sa nu faca acest lucru.

Cele mai multe mame care alapteaza au menstruatie la sase luni dupa nastere. Atunci apare prima ovulatie si astfel si semnele de fertilitate. Protectia impotriva sarcinii este cu siguranta necesara in aceasta perioada. Consulta medicul ginecolog pentru a alege cea mai buna metoda contraceptiva pentru tine.

Ingrijirea dupa nastere

Dupa nastere, ai nevoie de repaus la pat pentru a te recupera. Medicamentele folosite pentru diminuarea durerilor pot fi obtinute numai la recomandarea medicului tau. In cazul aparitiei anemiei, poate fi necesara transfuzia din cauza pierderii de sange.

In anumite situatii, chirurgii pot efectua o operatie de curatare a uterului, daca acest lucru se considera necesar. In nici un caz sa nu folosesti tampoane. Recomandata este utilizarea absorbantelor sau a prosoapelor sanitare pentru ca acestea reduc sansele unei infectii. Nu ai voie sa faci sex in timpul sangerarii.

Inainte de a te decide sa-ti reincepi viata sexuala, consulta medicul ginecolog. Daca relatiile sexuale sunt dureroase, ia o pauza de cateva zile. Pentru ca acesta este un semn prin care corpul tau iti transmite ca nu e pregatit pentru penetrare.

Citeste si Medicatia in timpul sarcinii
                Ce vor femeile?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Despre leucemie
CSID: Despre leucemie