Am o dilema. De ceva timp nu
mai gasesc sare de bucatarie neiodata. Peste tot gasesc doar sare
iodata. Ma intreb, oare este benefica pentru absolut toti cei care
o consuma? Mihai, Bucuresti
In magazine gasiti doar sare iodata intrucat exista obligativitatea
comercializarii
sarii iodate pe piata romaneasca prin
Hotararea de Guvern 568/2002 publicata in Monitorul Oficial,
Partea I nr. 407 din 12.06.2002 privind iodarea universala a sarii
destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in
industria alimentara.
Din pacate, se pare ca nu prea avem dreptul la optiunea folosirii
unei sari obisnuite, iar aceasta metoda continua sa starneasca
mari controverse in lumea medicala, controverse alimentate si de
faptul ca la noi in tara foarte multe persoane sufera de diverse
afectiuni ale
tiroidei si sunt depistati din ce in ce mai frecvent
noduli la persoane tinere, unii cancerigeni.
Cel mai bine este sa va evaluati dvs. personal starea de sanatate a
acestei glande si sa va sfatuiti cu un medic bun si bine informat
in legatura cu stilul de viata si cel alimentar.
Ca o alternativa demna de luat in seama, exista inca la Plafar sare
grunjoasa care nu contine iod adaugat, precum si sare cristalina
foarte scumpa, cum ar fi de exemplu cea originara din Himalaya, pe
care o puteti macina si folosi la sararea mancarii.
Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se
intampla doctore?
Citeste si
Hipotiroida, semn de longevitate