Scapă de sughiţ prin metode mai puţin obişnuite!

Sughiţul poate apărea în cele mai nepotrivite moment – imediat ce ai ţinut un toast în cinstea miresei sau chiar în timpul unei prezentări la muncă. Atunci când eşti în public, s-ar putea să fie nevoie de nişte modalităţi foarte subtile pentru a controla această reacţie. Unele “remedii” implică aplicarea de presiune, altele un pahar cu apă şi chiar şi metode mai ciudate, folosite de unii oameni. Iată, deci, cum poţi scăpa de sughiţ!
  • Publicat:
Scapă de sughiţ prin metode mai puţin obişnuite!

Sughiţul poate apărea în cele mai nepotrivite moment – imediat ce ai ţinut un toast în cinstea miresei sau chiar în timpul unei prezentări la muncă.

Atunci când eşti în public, s-ar putea să fie nevoie de nişte modalităţi foarte subtile pentru a controla această reacţie.

Unele “remedii” implică aplicarea de presiune, altele un pahar cu apă şi chiar şi metode mai ciudate, folosite de unii oameni. Iată, deci, cum poţi scăpa de sughiţ!

Acţiuni urgente în locuri publice

  • Apasă-te în palmă cu degetul de la mâna opusă; cu cât mai tare, cu atât mai bine. Sau, poţi să strângi între arătător şi degetul mare, articulaţia de la baza degetului mare a mâinii opuse (sună ciudat, dar funcţionează). Disconfortul produs de această strângere reprezintă o metodă de distragere a atenţiei sistemului nervos central şi s-ar putea să te ajute să opreşti sughiţul.
  • Respiră adânc şi menţine puţin aerul! Atunci când cantitatea de dioxid de carbon din plămâni creşte, diafragmul se relaxează.
  • Dacă poţi să dispari câteva minute (mergi la toaletă, etc), bagă-ţi mâinile în urechi şi stai aşa timp de 20-30 de secunde, sau apasă pe zona moale din spatele urechilor, imediat sub baza craniului. Acest lucru transmite un semnal de relaxare prin nervul vag, care este conectat cu zona diafragmului.
  • Acoperă-ţi cu mâna nasul şi gura, dar continuă să respiri normal. Surplusul de dioxid de carbon îţi poate ameliora sughiţul.

Băuturile de consumat                                                  

  • Bea nouă sau zece înghiţituri rapide de apă dintr-un pahar. Atunci când înghiţi mult, contracţiile ritmice ale esofagului se suprapun peste spasmele diafragmului.
  • Dacă îţi poţi astupa urechile atunci când bei, cu atât mai bine. Bagă-ţi degetele în urechi şi bea cu ajutorul unui pai. În acest fel aplici presiune pe nervul vag şi, în acelaşi timp, profiţi de beneficiile înghiţitului constant.

Remedii care îţi surprind papilele gustative

  • Pune o linguriţă de zahăr sau miere, amestecată cu apă caldă, pe partea posterioară a limbii  şi înghite.
  • Surpriza unui aliment acru poate face ca buzele tale să se strângă şi sughiţul să înceteze. Încearcă să mesteci o felie de lămâie, de exemplu.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult