Secretele cercetătorilor în longevitate, pentru a trăi mult și sănătos. Ce nu ne spun, de fapt

Când vine vorba de prelungirea vieții, lucrurile sunt relative și greu de controlat!
  • Publicat:

Se știe că unele obiceiuri din viața de zi cu zi, cum ar fi ceea ce mănânci sau când te duci la culcare, pot juca un rol semnificativ, îmbunătățind nu numai longevitatea, ci și sănătatea generală pe parcursul vieții.

Iată câteva sfaturi de la specialiști în longevitate, ei dezvăluie ce fac în mod regulat pentru a trăi mai mult și mai sănătos.

Exerciții zilnice

Mișcarea zilnică este o prioritate pentru Monica Driscoll, PhD, profesor la Departamentul de Biologie Moleculară și Biochimie a Universității Rutgers din New Jersey, a cărei cercetare se concentrează pe îmbătrânire. „Fac exerciții zilnic”, a spus ea, conform health.com. Programul sportiv pe care îl recomandă include patru zile de jogging sau alergare timp de 45 de minute, două zile de antrenament de forță cu un antrenor personal și de mers pe jos și o zi de înot, cu 40 de minute de întindere.

„Exercițiile fizice sunt esențiale pentru menținerea unui metabolism puternic, pentru susținerea unui somn bun și pentru prelungirea duratei de sănătate”, a spus Driscoll. Dar ea a mai spus că antrenamentul regulat o face pur și simplu să se simtă bine. „Cu siguranță mă face să mă simt mai bine”.

Socializare

Spre exemplu, America se confruntă cu o epidemie de singurătate, unul din doi adulți spune că se simte singur. Conexiunea socială este strâns legată de longevitate, cercetările arătând că rețelele de socializare pot crește șansele de supraviețuire ale unei persoane cu până la 50%.

Cercetările au descoperit, de asemenea, că socializarea este legată de longevitate. Astfel, socializarea este o prioritate pentru Scott Kaiser, MD, medic geriatru și director al Sănătății Cognitive Geriatrice pentru Institutul de Neuroscience Pacific din Santa Monica. „Mă concentrez pe a rămâne bine conectat social”, a spus el pentru Health.

El încearcă să prioritizeze atât relațiile existente, cât și construirea unora noi. „Dacă mă simt singur – ceea ce ni se întâmplă tuturor uneori – chiar încerc să mă conectez cu ceilalți, așa cum aș bea apă dacă mi-ar fi sete”, a spus el.

Exerciții combinate

Linda Ercoli, dr., director interimar pentru Centrul de Longevitate Al Universității din California, a declarat pentru Health că face o varietate de exerciții. „Exercitul ar trebui să fie variabil”, a spus ea. „Obișnuiam mulți ani doar să alerg și, de-a lungul timpului, mușchii mei au fost dezechilibrati. Am făcut prea mult același lucru”.

Ea a subliniat că este important ca exercițiile să fie diverse pentru a construi diferite grupuri musculare și pentru a promova starea generală de bine.

Dietele care imită postul

Valter Longo este cercetător și profesor de gerontologie și științe biologice la Universitatea din California de Sud. După ani de cercetare, el a dezvoltat dieta care imita postul, și o urmează el însuși. Mănâncă doar 12 ore pe zi, de la 9 la ora 21. Acest regim alimentar îl face de două sau trei ori pe ani.

Dieta care imita postul, în cazul în care nu ești familiarizat cu ea, este un plan alimentar care are un conținut scăzut de calorii, proteine și carbohidrați și bogat în grăsimi nesaturate. Este conceput pentru a fi făcut timp de patru până la șapte zile.

Abordare multiplă

Linda Ercoli a spus că abordarea îmbătrânirii sănătoase prin mai multe căi este crucială. „Cred în beneficiile unui stil de viață sănătos și în abilitarea oamenilor de a prelua controlul asupra propriei stări de sănătate”, a spus ea. „Am învățat de la o vârstă destul de fragedă câteva obiceiuri privind un stil de viață sănătos, din cauza problemelor de sănătate care există în familia mea.”

Ea susține „o abordare multiplă” a longevității, care include o dietă sănătoasă și variată, exerciții fizice regulate și concentrarea pe reducerea stresului.

Foto: arhivă

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult