Toată lumea sforăie, iar potrivit studiilor 45% dintre adulți sforăie ocazional, în timp ce 25% dintre ei sforăie cu regularitate. Deși face parte din viața noastră este cam imposibil să evităm acest obicei. Sforăitul este rezultatul căilor respiratorii închise, motiv pentru care este foarte important să descoperim care este cauza din spatele acestui obicei uneori deranjant pentru ceilalți.
Sforăitul poate indica anumite afecțiuni de somn, precum apneea de somn, dar există și ale motive care necesită un consult făcut de un specialist. Printre cauze se mai pot enumera și alergiile, poziția în care dormim sau congestia nazală.
În această situație sunt binevenite produsele menite să dilate căile nazale pentru a putea reduce sforăitul.
Chiar și în situația pacienților cu alergii, produsele care ajută la dilatarea căilor nazale pot fi de ajutor. Poți încerca un spray nazal sau, de ce nu, un umidificator sau să iei înainte de culcare antihistamine. Fiecare opțiune ar trebui să te ajute.
Dacă ai o limbă prea lungă sau o gură prea mică poți opta pentru acele produse care te ajută să deschizi căile respiratorii. De asemenea, poți consulta medicul ORL pentru a-ți recomanda cea mai bună variantă.
În teorie, sfatul este simplu. Nu trebuie să mai dormi pe spate. Dar este dificil să ne obișnuim cu noile poziții de somn mai ales atunci când dormim, pentru că nu le putem controla în totalitate. Încearcă trucul cu mingea de tenis atașată la spatele tricoului care să te împiedice să mai dormi pe spate.