După numeroase simptome ignorate, o tânără a aflat că suferă de cancer ovarian în stadiul trei

O tânără de 27 de ani a trăit un coșmar, după ce durerile pelviene severe i-au fost inițial ignorate de medici, fiind atribuite simplului fapt că "e femeie”. După luni de suferință și diagnostice greșite, ea a descoperit că avea un cancer ovarian rar.
  • Publicat:
După numeroase simptome ignorate, o tânără a aflat că suferă de cancer ovarian în stadiul trei

Keesha Walden, o tânără de 27 de ani din Norfolk (Marea Britanie), trăiește un coșmar pe care nimeni nu ar trebui să-l experimenteze. După luni de dureri persistente și simptome ignorate, Keesha a fost diagnosticată cu un tip rar de cancer ovarian care s-a răspândit deja în plămâni.

Acum, ea luptă nu doar cu boala, ci și cu consecințele devastatoare ale unei diagnosticări tardive.

Diagnosticul de cancer ovarian a venit târziu

Keesha avea doar 26 de ani când a început să simtă dureri puternice pe partea stângă a abdomenului, la începutul anului 2023. În ciuda durerilor agonizante și a ciclurilor menstruale neregulate, medicul de familie i-a spus că ar trebui să își monitorizeze dieta și să facă exerciții fizice. Aceste sugestii superficiale au întârziat diagnosticarea unei boli grave.

Simptomele lui Keesha s-au agravat în următoarele luni, dar abia în septembrie a fost trimisă la ginecologie, unde s-a descoperit un presupus chist ovarian. În octombrie, chirurgii au descoperit un tumoare canceroasă de 26 cm, de dimensiunea unei mingi de rugby. Din păcate, alte investigații ulterioare au dezvăluit că boala se răspândise deja la nivelul pelvisului și plămânilor.

Cancerul de care suferă Keesha, Adenocarcinom Mucinos, este extrem de rar, reprezentând doar 3% din cazurile de cancer ovarian. Din cauza diagnosticului tardiv, Keesha a fost nevoită să facă o histerectomie totală, care a inclus îndepărtarea ovarelor, a uterului, a colului uterin, a apendicelui și a 26 de noduli limfatici.

„Datorită diagnosticării întârziate, mi s-a spus că singura mea opțiune de supraviețuire era histerectomia, deoarece cancerul ajunsese deja în stadiul trei, posibil chiar patru. Simptomele mele au fost ignorate, ceea ce a dus la întârzierea tratamentului corect”, a declarat Keesha.

Histerectomie totală – singura soluție

Această experiență a schimbat-o pe Keesha iremediabil. Ea și-a pierdut încrederea în sistemul de sănătate și se confruntă cu un viitor incert. În martie, ea a suferit o histerectomie totală și acum este în plin tratament cu chimioterapie, sperând să încheie ultima sesiune pe 6 septembrie. Însă, chiar și după chimioterapie, Keesha va trebui să fie monitorizată timp de cinci ani pentru a verifica dacă nodulii din plămâni se dezvoltă sau dacă boala revine.

„La 27 de ani, majoritatea oamenilor se concentrează pe construirea unei vieți, cumpărarea unei case, întemeierea unei familii. Din păcate, toate acestea mi-au fost luate. Noua mea realitate este să găsesc pace în fața necunoscutului”, a spus Keesha cu tristețe, potrivit DailyMail.

Keesha îi îndeamnă pe internauți să-și asculte corpul și să insiste pentru un diagnostic corect atunci când simt că ceva nu este în regulă

„Regret că nu am fost mai insistentă în obținerea unui diagnostic. Această experiență m-a schimbat pentru totdeauna și sper să găsesc pace, deși incertitudinea mă bântuie în fiecare zi”, a mărturisit ea.

Sursă foto – eakkachaih / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”