Simptomele infecției urinare: 5 semne pe care să nu le neglijezi

Peste 60% dintre femei se confruntă cu infecția urinară cel puțin o dată-n viață. Iată care sunt simptomele infecției urinare pe care nu trebuie să le neglijezi.
  • Publicat:
Simptomele infecției urinare: 5 semne pe care să nu le neglijezi
Foto: shutterstock

Peste 60% dintre femei se confruntă cu infecția urinară cel puțin o dată-n viață, iar această infecție apare atunci când bacteriile se înmulțesc în vezica urinară și încep să apară durerile. Nu este deloc greu să identifici o astfel de infecție, iar asta pentru că simptomele sunt destul de clare. Așadar, iată care sunt simptomele infecției urinare pe care nu trebuie să le neglijezi.

Simptomele infecției urinare

Nevoia urgentă și persistentă de a urina

În momentul în care simți că trebuie să ajungi prea des la baie, atunci află că acesta este cel mai comun simptom al infecției urinare. Mai mult, în momentul în care urinezi, îți este destul de greu și îți dai seama că este vorba doar de o senzație. Vinovate pentru asta sunt bacteriile acumulate în interiorul vezicii, deoarece germenii prezenți invadează țesuturile și produc inflamații.

Senzația de arsură în timpul urinării

Un alt simptom frecvent întâlnit este senzația de arsură în timpul urinării, care apar atunci când vezica se confruntă cu spasme constante care produc această senzație.

Miros urât și culoare tulbure

Dacă urina este tulbure sau are un miros urât, acesta ar putea fi un alt semn al infecției urinare care apare din mai multe motive. Una dintre explicații r fi că bacteria care produce infecția elimină proteine și enzime în urina, iar o altă posibilitate este cea a celulelor albe care luptă împotriva infecției.

Urină roz sau roșie

Dacă urina începe să aibă o culoare roz sau roșie atunci te confrunți cu o infecție a tractului urinar. Prezența sângelui în urină apare atunci când anumite bacterii rămân pe pereții vezicii și produc micro-traume discrete. Nu este un simptom frecvent întâlnit, dar tinde să apară în rândul femeilor tinere. Nu este deloc normal, nu trebuie să te sperie, dar vizita la medic este imperios necesară.

Presiune sau durere la nivelul pelvisului

Atunci când bacteriile ajung în vezică, organismul luptă împotriva patogenilor, iar astfel apar durerile sau presiunile din zona pelvisului. Când vine vorba de o infecție, sistemul imunitar vine în ajutor, iar pentru asta are nevoie să elimine anumite substanțe care pot cauza inflamații și iritații la nivelul terminațiilor nervoase. O sticlă cu apă caldă ținută pe burtă sau o compresă fierbinte te pot ajuta să te simți mai bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult