Simptomul banal care poate ascunde o afecţiune cardiacă. Se manifestă mai mult în timpul nopții: „E un semnal de alarmă”

  • Publicat:
Simptomul banal care poate ascunde o afecţiune cardiacă. Se manifestă mai mult în timpul nopții:

Transpirația este un proces natural al corpului, care apare de regulă după un efort îndelungat sau odată cu purtarea unor haine care nu sunt din bumbac. Dacă aceasta devine excesivă sau chiar absentă, poate fi un semnal de avertizare. Iată ce spun medicii! 

Ce se întâmplă dacă transpirăm noaptea

În cadrul rubricii Sfat de Sănătate, medicul dermatolog Cristina Safta a detaliat ce înseamnă, de fapt, o transpirație excesivă. Ea a explicat cu ce probleme de sănătate ne putem confrunta dacă transpirăm peste măsură în timpul nopții.

„Noi transpirăm ca să ne reglăm temperatura corporală atunci când e mai cald afară sau când facem sport ori suntem răciți. De obicei, transpirăm mai mult ca să se formeze o peliculă pe suprafața pielii și să ne răcorească, astfel încât organele interne să n-aibă de suferit prin prisma căldurii de afară.

Poate ascunde o afecţiune cardiacă

Mai putem transpira şi în cazul în care avem nişte probleme tiroidiene sau suntem în preajma menopauzei. Dacă avem anumite probleme cardiace, transpirăm mai mult noaptea. Și aici avem un semnal de alarmă şi trebuie să mergem la medic.

Fiecare organism are o toleranță la căldură. Unii transpiră mai mult, alții mai puțin. Alții deja la temperaturi de 30° ajung să transpire excesiv. Această transpirație ajunge să deranjeze atunci când începem să transpirăm la nivelul feţei. Mai deranjează şi transpirația excesivă la nivelul palmelor.

Social vorbind, deranjează foarte tare şi dacă transpiri în palme. Există soluţii pentru această hipersudoraţie. Ne folosim de tratamentele la îndemână pentru pacienți. Adică prescriem creme sau spray-uri, deodorante care blochează mai bine porii, astfel încât să nu transpirăm. Însă ele sunt relativ eficiente și doar dacă le vom folosi vom avea succes într-o oarecare măsură.”, a spus dermatologul, la Antena 3. 

Citește și: De ce nu e bine să te dai cu deodorant imediat după ce ai ieșit din duș

Foto: freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian