Simți dureri la nivelul gâtului? Telefonul tău mobil ar putea fi unul dintre principalii vinovați

Calculatoarele, smartphone-urile și tabletele îți ușurează semnificativ viața, dar utilizarea lor frecventă crește riscul unei afecțiuni cunoscute sub numele de „gâtul tech”, care provoacă dureri la nivelul gâtului.
  • Publicat:
Simți dureri la nivelul gâtului? Telefonul tău mobil ar putea fi unul dintre principalii vinovați
Simți dureri la nivelul gâtului? Telefonul tău mobil ar putea fi unul dintre principalii vinovați Sursa foto: Shutterstock

Te-ai trezit vreodată cu gâtul încordat după ce ai petrecut ore întregi verificându-ți telefonul și glisând ecranul acestuia pe diferite rețele sociale? Indiferent pentru ce îți folosești telefonul, utilizarea exagerată a acestuia îți poate afecta atât facturile lunare, cât și productivitatea. În plus, dacă ai de-a face cu dureri inexplicabile la nivelul gâtului, este posibil să te confrunți cu ceea ce este cunoscut sub denumirea de „gâtul tech”.

Descoperă motivele pentru care telefonul tău ar putea fi de vină în ceea ce privește durerile resimțite și ce poți face în acest sens.

Ce este gâtul tech?

Este posibil ca degetele tale să nu fie singurele victime ale orelor lungi petrecute pe telefonul mobil.

„Gâtul tech” este o afecțiune cauzată de întinderea gâtului în timp ce te uiți în jos la un smartphone, o tabletă sau un alt dispozitiv portabil. Acest lucru făcut timp îndelungat încurajează o poziție nenaturală a capului, care pune o presiune crescută pe gât, partea superioară a spatelui și a brațelor.

Încearcă să acorzi o atenție mai mare asupra posturii

Unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta mușchii gâtului să se relaxeze este să recurgi la o postură bună. Și, deși poate dura ceva timp până când te vei obișnui cu aceasta, acest lucru te poate ajuta să diminuezi o parte din tensiunea pe care o simțeai constant în zona mușchilor gâtului.

Postura este unul dintre acele lucruri care se îmbunătățește cu cât mai mult timp o adopți pe cea corectă. Se poate simți incomod la început, dar pe măsură ce continui să-ți obișnuiești corpul cu noua postură sănătoasă, vei constata că aceasta va deveni naturală.

Încearcă să iei mai multe pauze

Dacă chiar nu poți limita timpul și frecvența cu care stai la telefon, măcar încearcă să faci pauze mai dese pentru a schimba poziția și a-ți reajusta postura.

În timp ce pauzele sunt necesare indiferent de ecranul la care te uiți, acestea sunt cu atât mai importante în cazul în care te confrunți cu aceste dureri de gât.

Încearcă să faci exerciții mai des

Alege să faci exerciții, fie că este vorba de exercițiile cu greutăți sau de ședințele de Pilates, pentru a-ți îmbunătăți musculatura.

Pilates, împreună cu alte exerciții care te ajută la întinderea musculaturii, te poate ajuta să diminuezi din tensiunea pe care o simți în jurul mușchilor gâtului tău. În plus, acest lucru va întări mușchii responsabili pentru îmbunătățirea posturii. Menținerea corpului în mișcare va fi de ajutor pentru ameliorarea durerilor musculare și, desigur, pentru sănătatea și starea ta generală de bine.

Sursa: bestlifeonline.com, crystalrunhealthcare.com, northeastspineandsports.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”