Dacă îți dorești să arăți bine, ei bine, conform ultimelor studii, trebuie să te preocupi mai mult de sănătatea creierului tău. Iată de ce!
Un somn bun, odihnitor întinerește și ajută mai mult decât toate tratamentele și produsele anti-aging. Regenerarea celulelor pielii este accelerată în timpul somnului. Astfel, în timpul somnului de noapte, pielea este refăcută și curățată de toxinele acumulate în timpul zilei.
Citește și: De ce femeile au nevoie de mai multă odihnă decât bărbaţii
Reducând stresul din viața ta, poți reseta vizual câțiva ani și poți încetini astfel procesul de îmbătrânire al pielii tale.
Când hormonii de stres sunt ținuți în frâu, tenul tău va avea mai puține riduri/pete și va arăta mai ferm, mai luminos și mai sănătos.
Pentru a menține elasticitatea pielii, evită orice băutură care o deshidratează. De asemenea, renunță și la fumat. Fumatul îmbătrânește simțitor aspectul pielii.
O dietă completă cu un conținut ridicat de antioxidanți prietenoși creierului va stimula regenerarea celulară, îmbunătățind astfel aspectul pielii. Alege nucile, legumele cu frunze verzi sau peștele gras și integrează-le în mesele tale. Toate acestea sunt bogate în acizi de tip Omega3, în antioxidanți și vitamine.
Citește și: Cele mai bune alimente pentru creier, recomandate de un medic neurolog
Conform specialiștilor, femeile care beau zilnic 8-10 pahare cu apă vor elimina toxinele de la nivelul pielii şi vor avea un ten mai strălucitor. În plus, vor întârzia și apariţia ridurilor, fapt dovedit.
Citește și: Îmbătrânirea este reversibilă! Ce trebuie să bei zilnic
Expunerea la soare este esențială pentru o piele sănătoasă, astfel încât organismul să poată produce suficientă vitamină D. Însă, expunerea excesivă poate declanșa îmbătrânirea prematură. Experții consideră că 20 de minute sunt arhisuficiente atunci când vine vorba de sănătatea tenului tău. În rest, folosește protecția solară pentru a nu întâmpina eventuale neplăceri.
Surse: Nature, Science Direct, NCBI