Și asta pentru că temperaturile crescute și umiditatea excesivă sunt factori majori de risc în apariția nesuferitelor infecții vaginale.
Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, ne oferă mai multe detalii despre cauzele infecțiilor vaginale din timpul verii, dar și despre metodele prin care le putem preveni sau combate.
Pe parcursul verii, femeile sunt mai predispuse să dezvolte diverse infecții vaginale, cum ar fi candidoza, vaginoza bacteriană sau trichomoniaza. Iar printre cauze și factori de risc amintim:
Este foarte important ca femeile să fie atente la semnele date de corpul lor și să consulte un medic în cazul apariției unor simptome neobișnuite.
Deși manifestările variază în funcție de tipul de infecție vaginală, sunt anumite semne comune ușor de recunoscut și care indică faptul că trebuie să programăm cât mai curând o consultație la medicul ginecolog, precum:
În privința tratamentului, acesta depinde de tipul de infecție și va fi luat doar la recomandarea medicului, putând consta în creme sau ovule vaginale cu acțiune antifungică, geluri, creme sau comprimate cu antibiotic care în unele situații trebuie luate atât de femeie, cât și de partenerul sexual.
Aceste probleme pot fi însă evitate dacă urmăm câteva sfaturi simple, cum ar fi igiena intimă adecvată (spălarea zonei genitale cu apă și săpun blând, fără parfum), schimbarea costumului de baie după ieșirea din apă, purtarea de lenjerie intimă lejeră, din materiale naturale, alimentația bogată în legume și fructe, consumul crescut de apă și folosirea prezervativului.
FOTO: Shutterstock