Tânăra care a fost bolnavă de COVID de opt ori: ”Când ți se ia acest lucru, se schimbă modul în care te vezi”

Lydia Morley, o tânără din Țara Galilor, și-a recăpătat încrederea după ce a rămas cheală din cauza alopeciei areate, posibil declanșată de infectarea repetată cu COVID-19.
  • Publicat:
Tânăra care a fost bolnavă de COVID de opt ori: ”Când ți se ia acest lucru, se schimbă modul în care te vezi”

Lydia Morley, o tânără de 23 de ani din Newport, Țara Galilor, a dezvăluit cum infectarea repetată cu COVID-19 a dus la pierderea părului său. Acum, ea a avut curajul de a-și arăta capul fără o perucă.

Tânăra și-a pierdut părul în urma infectării cu Covid

După ce a contactat virusul de opt ori, Lydia a început să observe cum părul ei, odată lung și des, cădea în smocuri. În ianuarie 2024, a fost diagnosticată cu alopecie areată, o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr.

Deși, inițial, medicii au pus căderea părului pe seama stresului, Lydia crede că infectările multiple cu COVID-19 au avut un impact direct asupra sănătății ei. Ea a început să observe primele semne ale căderii părului după ultima infectare din noiembrie 2023, când părul ei a început să cadă dramatic.

„După ce am avut COVID de atâtea ori, sistemul meu imunitar pur și simplu s-a slăbit”, a spus ea.

Decizia radicală pe care a luat-o

Pe măsură ce alopecia a progresat, Lydia și-a pierdut 80% din păr în doar cinci luni, ajungând să nu se mai recunoască în oglindă. Pentru o persoană extrovertită și plină de viață, pierderea părului i-a afectat profund stima de sine.

„Oamenii nu realizează cât de mult din identitatea lor este legată de felul în care arată. A-ți pierde părul te face să te simți ca și cum ai pierde o parte din feminitatea ta. […] Oamenilor le place să spună că nu le pasă de aspectul fizic sau de trăsăturile fizice, dar când ți se ia acest lucru, se schimbă modul în care te vezi.”

Pentru a se elibera de această presiune, Lydia a luat decizia de a-și rade tot părul și de a dona banii strânși în scop caritabil. Această mișcare curajoasă i-a readus încrederea în forțele proprii.

„Un machiaj complet și un cap chel arată foarte bine la o femeie și m-a făcut să mă simt chiar mai feminină decât înainte”, a spus Lydia.

După ce și-a împărtășit experiența printr-un videoclip pe TikTok, postarea Lydiei a devenit virală, primind peste 179.000 de vizualizări și mii de aprecieri. Oameni din întreaga lume i-au transmis mesaje de încurajare și sprijin, mulți împărtășindu-și propriile lupte cu alopecia. Un utilizator a comentat:

„Arăți extraordinar fără păr. E o adevărată vibrație.”

Deși Lydia a început să observe semne de regenerare a părului, ea este conștientă că alopecia ar putea reveni oricând. Cu toate acestea, ea rămâne optimistă și își exprimă bucuria de a experimenta cu diferite peruci și stiluri.

„Acum mă simt confortabil cu sau fără perucă și este plăcut să nu arăt la fel în fiecare zi”, a spus ea.

Lydia își dorește să inspire și alte tinere femei care se confruntă cu pierderea părului și le încurajează să-și îmbrățișeze noua identitate:

„Radeți-vă părul și faceți ceva frumos pentru alții. Veți simți o schimbare imensă în bine.”

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/news/article-13901415/covid-eight-times-bald-months-leave-house-wig-Lydia-Morley.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490

Sursă foto –nadzeyakolabava / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”