Te simți deja obosită cand te trezești? Iată 7 posibile cauze pentru care se întâmplă asta!

  • Publicat:
Te simți deja obosită cand te trezești? Iată 7 posibile cauze pentru care se întâmplă asta!
Sursa foto: shutterstock

Dacă și tu resimți o stare de epuizare când de-abia te-ai trezit, ei bine, cauzele pot fi multiple și nu întotdeauna au legătură cu lipsa somnului. Atenție, așadar, la aceste semnale importante! 

Mereu obosită? Iată 7 posibile cauze!

Alimentație deficitară

O alimentație alcătuită preponderent din grăsimi săturate, produse procesate și zaharuri te poate secatui de energie. Încearcă, așadar, să consumi mai multe proteine – în special pește, nuci, semințe, leguminoase, dar și legume și fructe proaspete.

Consum insuficient de acizi de tip Omega3

Fructele de mare, peștele oceanic, legumele cu frunze verzi, semințele de chia și cele de in sunt bogate în acizi grași de tip Omega3. Introdu-le cât mai mult în alimentația ta!

Stil de viață sedentar

În mod ironic, dacă nu faci suficientă mișcare, obosești. Includerea sportului în rutina ta zilnică este obligatorie și va avea efect benefic atât asupra fizicului, cât și psihicului tău. Evita, așadar, să petreci mult timp în șezut (la birou, pe canape la tv, etc) și fă orice formă de mișcare în schimb.

Citește și: Sedentarismul: cum îl depășim prin mișcare?

Stres

Te simți ca o oală sub presiune mai mereu? Munca te solicită, grijile de acasă la fel? Ei bine, stresul te poate epuiza fizic, avertizează specialiștii. Tehnicile de relaxare precum meditația, yoga, șamd, pot ajuta în gestionarea stresului, în eliberarea tensiunilor. Astfel, te poți bucura de mai multă liniște! Și de un somn mai odihnitor, desigur!

Hidratare precară

Oboseala poate fi în egală măsură și un semn de deshidratare. Apa este importantă pentru buna funcționare a întreg organismului. Încearcă, așadar, să bei minimum 2 litri de apă/lichide pe zi.

Citește și: De ce avem nevoie de apă şi care sunt simptomele de deshidratare

Anemie

Oboseala și anemia merg și ele mâna-n mâna, avertizează medicii. Afecțiunea se manifestă în primul rând prin oboseală accentuată, excesivă și slăbiciune corporală.

Oboseală cronică

Iar când starea ta se oboseală persistă de o perioada lungă de timp, acesta este un semnal real de alarmă. Te poți confruntă cu oboseala cronică, un fenomen destul de grav, însă tot mai des întâlnit în zilele noastre. În special la tineri. Iar pentru acest fapt, vizita la un medic pentru verificări amănunțite, este absolut necesară!

Citește și: Oboseala cronică: ce afecțiuni poate ascunde

Surse: Head Space, Medical News Today, CNN, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult