Testul care îți spune dacă ai nevoie de ochelari de vedere

Medicul spune că persoanele care nu trec acest test de vedere ar trebui să consulte un optician. Cum îți dai seama fără a merge la doctor că ai astigmatism.
  • Publicat:
Testul care îți spune dacă ai nevoie de ochelari de vedere
Testul care îți spune dacă ai nevoie de ochelari de vedere

Multe persoane nu acordă atenția necesară sănătății ochilor lor, neglijând verificările de rutină care pot preveni deteriorarea vederii. Un optician poate identifica semnele și simptomele problemelor de sănătate ale ochilor înainte ca acestea să devină grave. Există teste rapide pe care le poți face acasă pentru a determina dacă vederea ta este afectată.

Un test simplu poate dezvălui dacă ai o condiție oculară frecvent întâlnită, despre care aproape jumătate dintre britanicii care poartă ochelari nu sunt conștienți.

Unii oameni nu își dau seama că au această problemă până când nu li se atrage atenția de către un specialist. Adesea, simptomele sunt ignorate și considerate ca fiind cauzate de stresul cotidian. Un test simplu pentru astigmatism este cunoscut sub denumirea de „roata de astigmatism”. Acesta este un test rapid care nu necesită echipamente speciale și care poate fi efectuat acasă. Tot ce trebuie să faci este să te uiți direct în centrul cercului, cu un ochi acoperit, și să fii atent la orice schimbări în linii.

Potrivit specialiștilor, dacă liniile devin mai groase sau încețoșate față de început, acest lucru ar putea fi un semn al astigmatismului.

@dr_eyeguy Home Astigmatism Test (Do You Have Astigmatism?) This test with the Astigmatism Dial can be done at home on your phone or computer. Look at the center with one eye without glasses or contacts. If you notice lines are blurry or bold, there is a chance you have Astigmatism, and should go get an eye exam. #astigmatism #astigmatismtest #visiontest ♬ original sound – Dr. EyeGuy

Ce este astigmatismul?

Potrivit site-ului NHS, aceasta este o afecțiune destul de frecventă și ușor de tratat. Astigmatismul apare atunci când forma ochiului este mai apropiată de cea a unei mingi de rugby decât de una de fotbal, ceea ce face ca lumina să se concentreze într-un singur loc. Acest lucru duce la o vedere încețoșată și poate provoca dureri de cap sau oboseală oculară. Majoritatea persoanelor cu astigmatism dezvoltă și o formă de miopie sau hipermetropie.

Astigmatismul poate fi ereditar, dar se poate dezvolta și mai târziu în viață, de obicei ca urmare a unei leziuni, unei boli sau a unor complicații chirurgicale. Tratamentul pentru astigmatism poate include ochelari, lentile de contact sau intervenții chirurgicale cu laser. Dacă suspectezi că ai această afecțiune, este recomandat să consulți un optician pentru a discuta opțiunile de tratament disponibile.

Sursa: mirror.co.uk

Sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult