Persoanele care transpiră mult ar trebui să uite de tratamente precum extirparea glandelor sudoripare pentru că, potrivit ultimelor descoperiri, acestea aduc şi beneficii. Practic, aceste glane ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor.
De-a lungul şi de-a latul său, pielea umană este împânzită de glande sudoripare care ajută corpul să se răcorească atunci când temperatura ambientală creşte. Ei bine, aceleaşi glande sudoripare se pare că joacă un rol important în refacerea pielii în urma zgârieturilor, arsurilor, ulceraţiilor. Descoperirea le aparţine oamenilor de ştiinţă de la University of Michigan.
Ulceraţiile apărute la nivelul pielii, precum cele cauzate de diabet sau de virusul herpetic se vindecă foarte greu, de obicei. Acum însă, oamenii de ştiinţă sunt de părere că au descoperit “cea mai puternică armă secretă“ de care organismul nostru dispune în vederea vindecării rănilor.
Glandele sudoripare stimulează naşterea unor celule care au o acţiune de-a dreptul miraculoasă asupra pielii, totul este să ştim să ne folosim de ele. Iar oamenii de ştiinţă se pare că sunt la un pas de a face o descoperire epocală.
Până în trecut se credea că rănile se închid datorită celulelor noi provenind din foliculii piloşi şi din ţesutul sănătos din jur.
Însă experţii americani au demonstrat că celulele vindecătoare provin, de fapt chiar din rană, sugerând că glandele sudoripare ar fi, de fapt un important “depozit” de celule stem al organismului, furnizând material necesar vindecării. Descoperirea americanilor scoate la lumină o nouă teorie: rănile oamenilor se vindecă într-un mod diferit faţă de cel al tuturor celorlalte mamifere.
Citeşte şi: Mira Dry, soluţia definitivă împotriva transpiraţiei excesive
Transpiraţia, un mecanism de apărare împotriva duşmanilor?
Ceai negru pentru picioare care… miros!