Transplant cu succes la Spitalul Județean de Urgență Oradea: „Fără gestul lor, salvarea de vieți nu ar fi posibilă”

O echipă de la Spitalul Județean de Urgență Oradea a reușit, în această săptămână, un transplant cu succes care a oferit o nouă șansă la viață pentru mai mulți pacienți bolnavi.
  • Publicat:
Transplant cu succes la Spitalul Județean de Urgență Oradea:

Echipa ATI a spitalului din Oradea, precum și echipa de coordonare a unității medicale bihorene, au participat la operația, care a fost posibilă după ce familia unei femei a fost de acord cu donarea de organe.

„O nouă prelevare a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea, după ce familia unei paciente în vârstă de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui stop cardiorespirator, a fost de acord cu donarea de organe după decesul rudei lor.

Întregul efort a fost realizat datorită echipei ATI și echipei de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Pantiș Carmen – coordonator transplant, Dr. Negrău Marcel, Dr. Blaga Elena, Dr. Monica Filip, Dr. Mirt Simona, Dr. Pataki Ștefan, Dr. Sabău Tudorel Florian, Dr. Sije Ştefania, Dr. Popa Oana, Dr. Larisa Vărăşteanu şi un număr de 12 asistenți ATI.

Prin devotamentul lor, acești profesioniști lucrează neîncetat de ani de zile pentru a transforma suferința în speranță, făcând posibilă încă o dată rostirea cuvintelor „#DA pentru VIAȚĂ!”.

Însă, tot acest efort nu ar fi suficient fară conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, care înțelege că donarea înseamnă viață și mereu a sprijinit această activitate.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor salvează vieţi din anul 2013, când a fost acreditat.

Prin competenţa şi dedicarea echipei ATI, reuşeşte să identifice majoritatea cazurilor potenţiale şi astfel poate oferi rudelor şansa să salveze viaţa unor semeni.

Anul trecut spitalul bihorean a fost cel mai performant din țară în ceea ce privește donarea.

Datorită activității SJCU Bihor, județul are rata de donare de peste 30 per milion de locuitori, adică puțin peste media naţională a Franței!

Prin acest intermediu, am vrea să mulțumim familiilor donatorilor, deoarece fără gestul lor, salvarea de vieți prin transplant nu ar fi posibilă”, se arată în postarea de pe Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”