Trucuri simple care te ajută să nu te îmbolnăvești

Sezonul răcelilor este tot mai aproape, iar pandemia încă nu s-a încheiat. Iată câteva aspecte de care să ții cont să nu te îmbolnăvești.
  • Publicat:
Trucuri simple care te ajută să nu te îmbolnăvești
Foto: shutterstock / Trucuri simple care te ajută să nu te îmbolnăvești

Un virus fatal circulă în continuare printre noi, iar asta se întâmplă de mai bine de trei ani. Gripa este și ea un motiv de îngrijorare, mai ales că sezonul răcelilor se apropie și el. Luând în calcul aceste două aspecte îngrijorătoare trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și să ne ferim de răceli și boli. Iată câteva aspecte de care să ții cont să nu te îmbolnăvești.

Spală-te pe mâini cât mai des pe timpul zilei

Știm cu toții că după mersul la toaletă este esențial să ne spălăm pe mâini, dar nu este suficient. Același obicei trebuie să-l avem și înainte de a mânca, după ce mâncăm, când ajungem acasă sau când stăm cu mâna pe diferite suprafețe care pot fi gazdele virusurilor. Să nu uităm că pe timpul zilei se întâmplă să dăm mâna cu multe persoane care, la rândul lor, poate au atins diferite suprafețe care conțin germeni și microbi. Spălatul des pe mâini te ajută să ții la distanță bacteriile și virusurile care te pot îmbolnăvi.

Odihnește-te suficient

Este foarte important să dormi suficient în fiecare zi. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor recomandă ca adulții să doarmă cel puțin șapte ore. Studiile au demonstrat și ele că atunci când această recomandare este „încălcată” crește riscul de dezvoltare a bolilor cronice precum diabetul.

Ai nevoie de o dietă sănătoasă

Cu toții suntem familiarizați cu fraza „Un măr pe zi ține doctorul la distanță”. O dietă bogată în fructe, legume și proteine este esențială pentru minte, corp și sistemul imunitar.

Evită să-ți atingi fața

Atunci când mâinile tale atinf anumite zone ale feței, în special gura și ochii, riscul bacteriilor și virusurilor de a fi transferate este mai mare. Evită acest obicei cu care deja poate te-ai familiarizat din perioada pandemiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News