Ceapa și usturoiul verde sunt două dintre cele mai consumate legume de primăvară. Pe lângă faptul că sunt extrem de sănătoase, acestea dau savoare preparatelor și oferă prospețimea dorită.
Cu toate acestea, ceapa și usturoiul verde pot fi extrem de periculoase, dacă nu ținem cont de anumite reguli simple, dar foarte importante pentru sănătatea noastră.
Dacă ceapa și/sau usturoiul verde sunt curățate și lăsate să stea câteva ore înainte de a fi consumate, acestea pot fi un adevărat pericol pentru organism. După ce au fost curățate, acestea trebuie mâncate imediat altfel ele absorb bacteriile și virușii din mediul înconjurător, Același lucru este valabil și în cazul usturoiului și al cepei uscate.
Dacă aceste legume nu sunt consumate după curățare, ele trebuie aruncate. Nici varianta de a fi ținute la frigider, în pungi alimentare, nu este o soluține.
Dacă se consumă mai târziu, ceapa și usturoiul pot cauza infecții stomacale în organism.
Sursă foto: Malivan_Iuliia/ Shutterstock