Urcatul pe munte, terapie pentru creier

Conform unui studiu neo-zeelandez, oamenii care urca frecvent pe munte sunt mai optimisti si cred ca au mai multe perspective in viata.
  • Publicat:
Urcatul pe munte, terapie pentru creier
Urcatul pe munte, terapie pentru creier

Vreti sa aveti o putere mai mare de concentrare si de sinteza in activitatile zilnice? Urcatul pe munte e actiunea de care aveti nevoie, sunt de parere cercetatorii. Insa acest exercitiu nu este bun doar pentru creier. Nu uitati ca intr-o ora de mers pe munte ardeti 1.500 de calorii.

Conform unui studiu neo-zeelandez, oamenii care urca frecvent pe munte sunt mai optimisti si cred ca au mai multe perspective in viata. Acesti oameni au o putere mai mare de concentrare si de sinteza, sustine autorul cercetarii. Explicatia?

Muntele va obliga sa vedeti ceea ce este cu adevarat valoros in viata si are inca un avantaj major: puteti sa luati decizii corecte intr-o fractiune de secunda.

De asemenea, pentru adolescenti este un exercitiu perfect pentru ca ii ajuta sa isi contureze personalitatea. Acest studiu a fost realizat pe 400 de persoane.

Pe langa beneficiile pentru psihic, urcatul pe munte are avantaje majore pentru sanatate.

In primul rand, mersul pe jos alert sau mersul pe un plan inclinat (cum se intampla la munte) sunt singurele exercitii permise oricarei persoane.

Aceste exercitii cresc capacitatea pulmonara fara sa simti un efort major, iar aerul inspirat in cantitate mare este de cea mai buna calitate. De aceea, se recomanda mai bine sa urcati 2 zile pe munte decat sa faceti o saptamana spot intr-un oras poluat.

Daca faceti miscare in noxe, organismul absoarbe o cantitate si mai mare din aceste substante. Pe de alta parte, aerul de munte, prin componentele lui, intensifica metabolismul si va ajuta sa dati jos kilogramele in plus.  

Citeste si Tabara nu este doar o placere, ci si un avantaj

 

Urmărește CSID.ro pe Google News