Avertisment dur din partea oamenilor de știință! Plasticul se regăsește în majoritatea fructelor și legumelor pe care le mâncăm. Experții susțin că am ajuns să consumăm câte cinci grame de plastic pe săptămână. Din păcate, acest lucru poate duce la boli grave, precum cancerul de colon.
Materialele plastice se folosesc des pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor, însă de cele mai multe ori, ambalajele lor ajung în natură și provoacă daune de nedescris mediului înconjurător, dar și populației.
Cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că mâncarea pe care o consumăm zilnic are în compoziție particule foarte fine de plastic. Studiile au arătat faptul că ingerăm echivalentul în plastic al unui card în fiecare săptămână, adică în jur de 0,1 și 5 grame de bucăți invizibile.
Se pare că plasticul se regăsește în pește, în carne, în fructe și legume, în miere, în zahăr, ba chiar în sare și bere. Merele sunt fructele care conțin cel mai mult plastic.
Acest lucru se datorează peturilor care au fost aruncate la întâmplare în natură. Ele s-au descompus, s-au infiltrat în sol, iar mai apoi au ajuns în pânza freatică. Drept urmare, transferul de particule se face mult mai ușor, așa că ajungem să le ingerăm mult mai rapid.
Citește și: 5 boli cumplite din istoria omenirii care se întorc, deși au fost eradicate
Sursa foto: Shutterstock