Un pahar mic de vin, consumat zilnic, la masa, ar putea tine diabetul sub control, sustin oamenii de stiinta britanici. Pentru ca e bogata in substante ce ajuta organismul sa-si regleze nivelul de zahar din sange, licoarea bahica se pare ca poate tine cu succes locul medicamentelor anti-diabet.
Inainte sa puneti lacatul pe sertarul cu pilulele ce tin boala sub control, cititi mai departe si asteptati confirmari din partea unor foruri mai inalte. Asta pentru ca vorbim nu doar despre diabetul de tip II si despre adulti, ci si despre o multime de reprezentanti ai Asociatiei Diabeticilor din UK, furiosi nevoie mare din pricina descoperirii. Acestia le-au aruncat in fata oamenilor de stiinta ca studiul lor e limitat, iar concluziile lor, „incredibil de nerusinate”.
Diabetul este o boala autoimuna ce se instaleaza atunci cand pancreasul intra in imposibilitate de a mai produce suficienta insulina – hormonul care regleaza nivelul de zahar din sange, sau cand insulina produsa nu-si indeplineste functia asa cum ar trebui.
Riscurile care apar atunci cand zaharul invadeaza vasele de sange sunt oboseala cronica, bolile de inima, atacul cerebral, pierderea vederii, afectiuni renale.
In ciuda revoltei Asocietiei Diabeticilor britanici, studii mai vechi converg catre aceeasi idee cu care au venit astazi cercetatorii, si anume ca strugurii si vinul ajuta organismul sa-si controleze mai bine nivelul de glucoza. Polifenolii, substante naturale pe care atat strugurii, cat si vinul, le contin, se pare ca sunt atat de puternici incat pot preveni coma diabetica.