Suplimente pe care farmaciștii nu ar da banii vreodată

Suplimentele pe care farmaciștii le evită – adevărul despre produsele inutile. Farmaciștii dezvăluie care sunt suplimentele pe care nu le-ar cumpăra niciodată și motivele pentru care unele produse sunt ineficiente.
  • Publicat:
Suplimente pe care farmaciștii nu ar da banii vreodată
Suplimente pe care farmaciștii nu ar da banii vreodată

Nu toate suplimentele de pe piață sunt ceea ce par. Farmaciștii dezvăluie care sunt produsele pe care nu le-ar recomanda niciodată și explică de ce unele dintre ele sunt o risipă de bani sau chiar un risc pentru sănătate. Află cum să faci alegeri bune pentru un stil de viață sănătos.

Farmacista britanică Amina Khan – fondatoare și directoare a brandului de îngrijire a pielii și suplimente Pharmacist Beauty – dezvăluie cele trei tipuri de suplimente pe care le evită. „Cred că veți fi surprinși de cele mai multe dintre acestea”, le-a spus Khan celor 271.500 de urmăritori TikTok ai săi.

Vitamine jeleu

„Acestea sunt practic doar o pastilă de zahăr – ai putea la fel de bine să te duci să mănânci ceva dulce”, a declarat Khan. „Ele pot fi foarte ușor consumate în exces și pot duce la toxicitate minerală”.

Fiecare vitamină gumată conține adesea între 3 și 5 grame de zahăr, conform raportului Nebraska Medicine, iar jeleurile tind să aibă mai puține substanțe nutritive per porție în comparație cu multivitaminele tradiționale.

UCLA Health recomandă să verificați eticheta pentru a vă asigura că jeleurile conțin cantitatea adecvată de nutrienți și nu prea mult zahăr, să căutați un sigiliu de certificare pe ambalaj pentru a semnifica că jeleurile au fost testate de o terță parte și să respectați doza recomandată.

Consumul de vitamine gumate este o modalitate ușoară de a depăși aportul zilnic recomandat de zahăr și poate duce la niveluri toxice de vitamine precum A, D, E și K.

Khan a declarat că preferă capsulele și tabletele tradiționale pentru adulți și lichidele sau suplimentele spray pentru copii.

Multivitamine generale

Aproximativ o treime dintre americani, în special persoanele de 65 de ani și peste, iau zilnic o multivitamină. „Acestea au câte puțin din orice în ele”, a explicat Khan. „Unele dintre dozele fiecărui nutrient sunt atât de mici încât cu greu vor avea un efect asupra ta. De asemenea, nu aveți nevoie de toate vitaminele din multivitamine.”

Unii cercetători spun că multivitaminele sunt o risipă de bani – nu există nicio dovadă că acestea reduc riscul de boli de inimă, cancer sau moarte prematură, de exemplu.

Există câteva excepții. Femeile însărcinate și persoanele care suferă de malnutriție pot beneficia de o multivitamină, deși, în cea mai mare parte, medicii recomandă pur și simplu să urmați o dietă echilibrată pentru a vă asigura aportul de nutrienți.

Multivitamine pentru păr, piele și unghii

Suplimentele dedicate sănătății părului, pielii și unghiilor au devenit populare datorită surorilor Kardashians și reclamelor din social media, dar Khan preferă „suplimentele axate pe soluții” – vitamine sau suplimente individuale care vizează o anumită problemă de sănătate.

„Multivitaminele pentru păr, piele și unghii, pe ce se concentrează acestea? Pe păr, piele sau unghii?” se întreabă Khan.

Sursa: nypost.com

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult
Recomandări: