Coccigodinie

[durere la nivelul coccisului, durere coccigiană, durere de noadă, durere de spate]

Descriere, ce înseamnă coccigodinie

Durerea de la nivelul osului coccigian situat la extremitatea de jos a coloanei vertebrale poartă denumirea medicală coccigodinie. Este asociată cu durere şi sensibilitate la nivelul vârfului cocisului situat interfesier. Durerea poate fi surdă, ştearsă, dar devine ascuţită în timpul anumitor activităţi cum ar fi poziţia şezândă, ridicarea din şezând în picioare sau ortostatismul prelungit (statul în picioare mult timp).

Defecaţia şi contactele sexuale pot deveni de asemenea dureroase.

Există mai multe cauze de durere în acea zonă care pot mima coccigodinia, de exemplu sciatica, infecţiile, chisturile pilonidale şi fractura osoasă.

Factorii ce cresc riscul de apariţie a durerii coccigiene sunt:

• Sexul feminin;
Oase fragile (de exemplu în osteoporoză, artrită);
Durerile lombare joase;
• Anumite activităţi (sporturi de contact, călărie, ciclism);
• Infecţii (tuberculoză, osteomielită);
Obezitatea.

Simptome asociate cu coccigodinia:

• Dureri în poziţie şezândă, schimbarea poziţiei din şezând în ortostatism (în picioare), în timpul mişcărilor intestinale sau în timpul contactului sexual;
• Sensibilitatea directă în zona coccisului;
• Dureri de spate generalizate;
• Durere sau spasme ale musculaturii pelvine.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Damian Raluca Oana
Totul a început pe la vârsta de 13 ani când m-am hotărât să devin medic şi nu orice fel de medic, ci neurochirurg. Am avut întotdeauna susţinerea părinţilor mei şi a surorii mele şi astfel am reuşit să iau examenul la facultatea de Medicină Generală în Bucureşti. Tatăl meu mi-a spus ...
citește mai mult
Vezi Semne și simptome în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”