Agatha (Agata) provine din numele vechi greceşti Agathe, Agathias şi are la baza termenului adjectivul grecesc “agathos” care înseamnă bun, preţios.
Prenumele Agat(h)a este întâlnit şi în literatura clasică greacă a lui Homer, Plutarh, Xenofon şi de la el derivă şi numele pietrei semipreţioase „agata”, atestată în Vechiul Testament.
Agat(h)a este şi numele unei sfinte din Sicilia, sărbătorită de religia catolică pe data de 5 februarie. Viaţa ei a fost una demnă, în slujba lui Dumnezeu până la sacrificiu – de multe ori a fost torturată pentru a renunţa la credinţa în Hristos.
* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.