Anastasia îşi are originile în limba greacă “athanasios” – „nemuritor”, „înviere”, „cea care învie din moarte”.
În Rusia anului 1918, se zvonea că doi copii ai ţarului Nicolea al II – lea şi ai ţarinei Alexandra au scăpat cu viaţă în noaptea execuţiei bolşevice: Anastasia şi fratele ei Alexei. Acest mister i-a oferit numelui Anastasia rezonanţă în întreaga lume.
În credinţa romană a existat muceniţa Anastasia a cărui soartă tragică a fost închinată credinţei: a fost arsă pe rug pentru credinţa ei în Iisus.
În calendarul ortodox, Sfânta Anastasia este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 decembrie.
* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.