Anton

[Antonescu, Antonia, Antonica, Antonie, Antona, Antonita, Toni, Tonciu, Andoni]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Anton este un nume românesc, de origine latină (foarte apropiat de numele etrusce Antius, Antenius, Antilius) fiind o formă a numelor Antonie, Antonia. Preluate de la greci sub formă de Antonios înseamnă “floare”, „nepreţuit”, „demn de laudă” – „anthos”.

Nume independent se răspândeşte în onomastica creştină din primele secole ale erei noastre, prin impactul pe care l-au avut sfinţii Antonie cel Mare al Egiptului, fondatorul vieţii monahale răsăritene sau Sfântul Anton de Padova, călugăr franciscan, cunoscut predicator al Sfintelor Evanghelii. Despre cel din urmă se spune că în momentul morţii sale clopotele din Lisabona şi Padova au bătut singure.

În calendarul creştin, Sfântul Antonie este pomenit pe data de 23 noiembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ateromatoza carotidiană. Dr. Anca Chitic: „Sexul masculin este mai predispus la ateromatoză”