Cecilia

[Cecil, Cecile, Cecilian, Cecilio, Celia, Celinda]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Fata

Provenit din civilizaţia etruscă – sub forma Caecina sau Caecenninus – are la bază adjectivul „caecus” care înseamnă „orb”.

În secolul al III lea î. Hr a, numele Cecilia a fost atestat ca fiind denumirea unei ginţi romane.

În 230 o tânără Cecilia a fost martirizată la Roma – Sfânta Cecilia, trupul său fiind găsit abia prin 821 într-o criptă ce îi purta numele.

Povestea ei a fost una impresionantă: pentru că s-a ambiţionat să nu renunţe la credinţa în Dumnezeu, aceasta a primit pedeapsa maximă, fiind închisă într-o baie de aburi cu scopul de a muri asfixiată. Însă, după 3 zile de tortură, martira Cecilia a fost găsită vie. Cu toatea acestea, sfârşitul ei a fost unul tragic, fiind decapitată prin tăierea capului în piaţa publică.

Pe 22 noiembrie, biserica romano-catolica si cea orientala o comemoreaza pe Sfânta Cecilia.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”