Numele Emanuel, sub forma ebraică Immanoil, este foarte cunoscut datorită prezenţei sale în Biblie. Având în alcătuirea sa particula „El” (Dumnezeu), numele înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.
În secolul al XV- lea, numele Emanuel şi Emanuela sunt atestate şi pe teritoriul românesc, de la ele derivându-se numeroase alte nume, mai ales în perioada lui Ştefan cel Mare.
Sfântul Manuil şi cei 77 de creştini, ucişi în urma cuceririi de către bulgarii necreştinaţi, sunt comemoraţi de către biserica ortodoxă pe 22 ianuarie.
* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.