Maftei

[Mateias, Mace, Macea, Maftei, Mavtei, Mates, Matias (de origine maghiara), Matea, Matei, Matuian, Maftea, Maftena, Matita, Matache, Mateescu]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Om dăruit de la Dumnezeu, dar de la Dumnezeu

Maftei este o formă a numelui Matei care, la rândul său este varianta numelui biblic, de origine ebraică Matihjah („Mathathan, Matthai”, format din Jahve” – „divinitate” si „matath” – „dar”, „cadou.

Răspândirea lui s-a realizat prin intermediul Noului Testament, unde apare fie sub forma sa grecească Matthaios, fie sub forma lui latină Matthaeus, Matthaius.

Nume de sfânt:

Biserica ortodoxă  sărbătoreşte pe Sfântul Matei pe data de 16 noiembrie, iar în calendarul Greco-catolic este pomenit pe 21 septembrie. Apostolul Matei a scris prima dintre cele 4 Evanghelii din Biblie.

Înainte ca Iisus să îl numească Matei, purta supranumele Vameşul prin prisma funcţiei pe care o deţinea, acea de vameş încasator de impozite. Acesta a renunţat la întreaga sa avere pentru a-l urma pe Hristos.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ateromatoza carotidiană. Dr. Anca Chitic: „Sexul masculin este mai predispus la ateromatoză”