Dintr-o perspectivă, numele Mara este premergătorul numelui Maria, atât de cunoscut în întreaga lume.
Pe de altă parte, există şi varianta conform căreia Mara reproduce numele de origine ebraică din Vechiul Testament – purtat de soacra lui Ruth, Marah, tradus prin “amar”, „înverşunat”.
Există chiar şi o a treia părere care explică cum numele Mara este extras din substantivul comun „mărăcine”, provenit la rândul său din latinescul „marrucina”, păstrat în iatliană „marruca”.
În scrierile româneşti, Mara apare pentru prima oară în jurul anului 1418, purtat de soţia lui Mircea cel Bătrân.
* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.