Marius

[Marian]
Orginea:
etrsucă, latină
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: războinic, macul, om

Cu o largă răspândire în Europa, dar mai ales în ţări precum Spania, Portugalia, Franţa, Italia, numele Marius reproduce un nume gentilic roman. Unul dintre cei mai cunoscuţi purtători ai acestui nume a fost Caius Marius, comandant militar şi om de stat.

Lingviştii au concluzionat că acest nume provine de la termenul etrusc maru ce desemna numele unei funcţii şi care, într-o fază iniţială, se definea prin om, individ.

Alte păreri susţin că tot acest nume s-a compus de la radicalul de origine indo-europeană mer mor tradus prin bărbat tânăr, femeie tânără. În latină forma sa apare ca maritus (căsătorit, soţ), de la verbul marito – a se căsători.

Răspândirea lui s-a realizat direct din spaţiul roman, în epoca Renaşterii, devenind extrem de folosit de membrii burgheziei.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”