Matei

[Mateiaş, Mace, Macea, Maftei, Mavtei, Mateş, Matiaş, Matea, Matuian, Maftea, Maftena, Matita, Matache, Mateescu]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Atestat în limba latină, salvonă sau greacă, Matei este un nume biblic care are la baza formării lui numele „Matihjah” („Mathathan, Matthai”) – format la rândul său din prescurtarea termenului “Jave” (divinitate) şi substantivul “jmatath” (cadou, dar).

Astfel, Matei se poate traduce prin sintagma “om dăruit de Dumnezeu” sau “dar de la Dumnezeu”.

Răspândirea lui în Europa s-a realizat pe cale creştină, odată cu prezenţa în Noul Testament, unde găsim două variante: Matthaeus si

Matthaius. Apostolul Matei a redactat prima dintre cele trei Evanghelii din Biblie, Evanghelie în care acesta prezintă cele cinci discursuri ale lui Iisus despre Împărăţia lui Dumnezeu şi în care este destăinuit arborele genealogic al Domnului.

Biserica ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sf. Apostol Matei pe data de 16 noiembire, în timp ce calendarul greco-catolic îl pomeneşte pe 21 septembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”