Maximilian

[Axim, Maximilian, Maximiliana, Maximina, Maxima, Maxim]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Maximilian derivă de la adjectivul “maxim” ce se traduce prin superlativul „cel mai mare”.

La rândul său, „maxim” îşi are originile în termenul latin „maximus”, superlativ pentru „magnus” – „mare”.

Iniţial era purtat de primul dintre copiii unei familii, asemenea numelor „Secundus” (al doilea) sau „Quintus” (al cincilea).

Prin primsa unor martiri din secolul al III – lea, al VII – lea, numele Maximus a devenit nume creştin şi a fost răspândit pe această cale, la început pătrunzând în onomastica greacă.

În spaţiul românesc a ajuns pe filieră slavă, utilizat mai ales în Ţara Românească, unde a fost atestat şi sub forma „Maximeni”.

Numele şi-a câştigat celebritatea datorită unor personalităţi marcante ale istoriei care l-au purtat cu demnitate: Maximilian I (1564-1576), regele Germaniei, Maximilian de Habsburg, arhiduce de Austria şi împărat al Mexicului, Maximin Tracul, împarat roman (235-238), Maximilien de Robespierre, om politic francez sau Maxim Gorki, scriitor rus renumit.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ateromatoza carotidiană. Dr. Anca Chitic: „Sexul masculin este mai predispus la ateromatoză”