10 motive să faci sex – nu doar relaţia de cuplu are de câştigat, ci şi echilibrul tău psihic

Viaţa sexuală este un element extrem de important pentru stima de sine a oricărei persoane. De aceea, de foarte multe ori, poate face diferenţa între sănătate şi boală.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Viaţa sexuală este un element extrem de important pentru stima de sine a oricărei persoane. De aceea, de foarte multe ori, poate face diferenţa între sănătate şi boală. Dacă individul se consideră împlinit sau satisfăcut în viaţa sexuală, atunci toţi parametrii lui funcţionali vor arăta acest lucru. Se va simţi mai energic, mai plin de viaţă, mai doritor de comunicare sau de implicare în activităţile zilnice.

10 beneficii ale sexului 

În opinia psihoterapeutului Constantin Cornea, sexul poate avea numeroase beneficii pentru organism. Iată care sunt acestea!

1. Starea de sănătate este un prim factor ce se îmbunătăţeste în cazul în care viaţa sexuală este satisfăcătoare. Astfel, pot dispărea o seamă întreagă de somatizări, durerile de cap sau de burtă, ce vin să îndepărteze partenerul, pentru că nu îi poţi spune că nu îţi face plăcere să faceţi dragoste.

2. Viaţa de cuplu. Devine mai frumoasă, comunicarea între cei doi creşte, dorinţa de a arăta că o iubeşti o exprimi mai uşor, prin cuvinte sau gesturi. Tocmai pentru că te simţi împlinit, iubit, satisfăcut.

3. Echilibrul psihic. O persoană cu o viaţă sexuală bună se poate simţi împlinită şi echilibrată. Tocmai pentru faptul că simte că poate oferi plăcere, dar şi primeşte ceea ce îşi doreşte din perspectivă sexuală.

4. Dorinţa de comunicare. Aceasta de obicei creşte pentru cuplurile care se simt satisfăcute. De multe ori, reproşurile sunt la ordinea zilei, cu sau fără motiv, dacă acest aspect nu este în regulă.

5. Angrenarea în activităţi. Sexul oferă energie. Energie de viaţă, de muncă sau dorinţa de a realiza ceea ce ţi-ai propus.

6. Somnul. De obicei, se reglează, chiar dacă sexul este în detrimentul somnului. Visele pot deveni mai frumoase, poţi adormi cu zâmbetul pe buze sau simţind căldura îmbrăţişărilor persoanei iubite.

7. Alimentaţia. Aici se pot regăsi pricipalele dereglări resimţite de o persoană care nu este satisfăcută pe plan sexual. De aceea, dacă aceasta este aşa cum a visat, modul de a se alimenta al individului se poate regla.

8. Ipohondria sau somatizările scad, pentru că nu îşi mai au rostul. Durerile de stomac, cap, ameţelile, nervozitatea, lipsa de chef, toate acestea nu se mai manifestă.

9. Cariera. Individul cu o viaţă sexuală împlinită are toată energia, imaginaţia, cheful, motivaţia de a-şi împlini toate visele ce ţin de realizarea profesională.

10. Relaţiile cu prietenii sunt mai plăcute, comunicarea curge mai lin, întâlnirile sunt mai frumoase, pentru că nu mai simţi dorinţa să îi încarci cu toate problemele pe care le ai.

„O viaţă sexulă împlinită poate remedia o seamă întreagă de afecţiuni psihologice, dacă sursa acestora este reprezentată şi de frustrări sexuale: tulburări de comportament, depresie, anxietate, mâncat obsesiv-compulsiv, tulburări ale somnului, anorgasmie, lipsa erecţiei, nervozitate, stimă de sine scăzută, lipsa dorinţei de a comunica”, explică psihoterapeutul Constantin Cornea.

Urmărește CSID.ro pe Google News