10 obiceiuri proaste care îţi pot afecta relaţia!

Deşi ne-am dori ca relaţiile pe care le avem să fie numai lapte şi miere, nu este întotdeuna aşa. O relaţie ar trebui să se bazeze pe comunicare, respect şi obiceiuri drăguţe pentru ambii parteneri. Iată câteva obiceiuri nesănătoase, de care ar trebui să te fereşti.
  • Publicat:
10 obiceiuri proaste care îţi pot afecta relaţia!

Deşi ne-am dori ca relaţiile pe care le avem să fie numai lapte şi miere, nu este întotdeuna aşa. Problemele apar în orice cuplu, indiferent de gradul de „îngrăgosteală” pe care îl au partenerii. Şi care este cauza acestor probleme?

O relaţie ar trebui să se bazeze pe comunicare, respect şi obiceiuri drăguţe pentru ambii parteneri.

Iată câteva obiceiuri nesănătoase, de care ar trebui să te fereşti.

Încercarea de a-ţi schimba partenerul

Se stie că nimeni nu e perfect, aşa că nu te aştepta la schimbări prea mari. Dacă te deranjează că nu a pus un obiect la locul lui, a lasat hainele împrăştiate sau că nu a făcut patul sunt lucruri care se pot schimba, dar dacă e vorba de o schimbare radicală a unei persoane timide sau anxioase, lucrurile se complică.

Critici la adresa familiei

E destul de greu să manageriezi problemele legate de familie şi criticând membrii unui parter sau ai altuia poate genera tensiuni, mai ales la diverse reuniuni sau sărbători.

Cearta în public

E o vorbă pe care ar trebui să o respecţi oricât de mult te-ar supăra partenerul: „nu îţi spăla rufele murdare în public“. E mult mai constructiv să discutaţi când sunteţi singuri şi nici unul nu va fi pus într-o situaţie penibilă. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să eviţi certurile, mai ales că uneori pot fi constructive, dar nu face din asta un obicei.

A nu spune ce simţi

Dacă ceva te face să nu te simţi bine şi nu spui, nu te aştepta ca celălate persoane să-ţi ghicească gândurile. Spune când te deranjează ceva, dar la momentul potrivit. Nu discuta despre probleme legate de bani sau ce aşteptări ai de la o relaţie atunci când sunteţi stresaţi, obosiţi sau înainte de a merge la o petrecere. În aceeaşi măsură, nu uita nici să exprimi gândurile frumoase.

Contorizarea

„Eu te-am scos de cinci ori în oraş, tu doar o dată, eu mereu îţi fac suprize, tu niciodată sau foarte rar“… sunt dicuţii care pot crea tensiune fără rost în cuplu.

Gelozia

Atunci când gelozia te cuprinde e semn că a intervenit nesiguranţa în cuplu. Înceracă să te concentrezi pe altceva şi nu-ţi mai urmări atât de mult partenerul. Fiecare are nevoie de momente de singurătate.

Comparaţia

Uită-ţi fostul partener sau parteneră şi nu mai face comparaţii cu actualul sau actuala. Asta poate duce la aşteptări total nerealiste.

A face totul împreună

E foarte important ca partenerii să aibă lucruri în comun, dar, uneori, dacă sunt în permanenţă nedespărţiţi poate dăuna relaţiei. 

Minciuna

O relaţie bazată pe onestitate poate fi ruinată foarte uşor atunci când minciunile încep să se instaleze. În plus, trebuie să fii onest şi cu nevoile tale.

Aspectul neglijent

Dacă eşti într-o relaţie, nu înseamnă că nu trebuie să mai ai grijă de felul în care arăţi. Ai grijă să-ţi menţii o greutate normală şi ritualul de îngrijire pe care îl aveai în perioada de început. Kilogramele în plus nu sunt atrăgătoare şi asta poate duce la lipsa interesului sexual.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Cuplul, proba fertilităţii
Cuplul, proba fertilităţii