Monogamie sau monotonie? Cupluri obişnuite, sex excepţional!

Imaginează-ţi restaurantul favorit. Apoi imaginează-ţi că vei mânca toată viaţa acolo, în fiecare zi. După o lună, până şi o bodegă unsuroasă ţi se va părea atrăgătoare! La fel poate fi şi sexul cu aceeaşi persoană.
  • Publicat:
Monogamie sau monotonie? Cupluri obişnuite, sex excepţional!

Cum ai zis? Monogamie sau monotonie?!

Imaginează-ţi restaurantul favorit. Apoi imaginează-ţi că vei mânca toată viaţa acolo, în fiecare zi. După o lună, până şi o bodegă unsuroasă ţi se va părea atrăgătoare! La fel poate fi şi sexul cu aceeaşi persoană.

De ce ai avea poftă de un hamburger când te poţi deleta cu un cotlet? Simplu, pentru că te-ai săturat de cotlete!

Bun. Acum întoarce-te la restaurant şi imaginează-ţi că în fiecare seară va fi altfel. Într-o seară, muzica e pusă în surdină şi lumina e filtrată. În următoarea, stereoul e dat la maximum şi mesele sunt puse la perete, pentru a fi loc de dans. Într-o altă seară se serveşte mâncare franţuzească, în următoarea italiană, apoi tailandeză. Meniul e suficient de variat ca să comanzi altceva în fiecare seară. Iar decorul se schimbă mereu: gotic şi sumbru într-o noapte, cu lumini strălucitoare şi decor din oţel inoxidabil în alta.

Uneori mergi singur(ă) şi citeşti o carte. Alteori, tu şi partenerul rezolvaţi problemele lumii până în zori sau sunteţi romantici şi dornici de joacă. Ce vreau să spun: chiar dacă locul e acelaşi, schimbând variabilele îl faci să pară diferit. La fel şi cu sexul monogam.

Poţi face dragoste cu aceeaşi persoană tot restul vieţii într-un milion de feluri, locuri şi situaţii. Dezbrăcaţi, pe jumătate goi, îmbrăcaţi. Cu hainele smulse sau rupte, sau aruncate una câte una. Un maraton de două ore sau „una rapidă” de două minute. Într-un cuvânt, monogamia nu trebuie să fie plicticoasă. Atunci de ce se plâng cei mai mulţi oameni?

Iată cuvintele pe care vrei să le auzi: sexul se poate îmbunătăţi odată cu trecerea timpului. Nu numai atât: se poate îmbunătăţi IMEDIAT. Există o singură chichiţă; îţi trebuie crativitate şi efort pentru a introduce varietatea de care duce lipsă viaţa ta sexuală.

La început, dacă sunteţi plictisiţi fiecare, până peste cap, de trupul celuilalt, va fi într-adevăr o luptă. Dar după două, trei şedinţe va deveni mai uşor. Peste o lună, veţi surâde cu subînţeles privindu-vă, ori de câte ori vă veţi gândi la noaptea trecută! Iar peste două luni… Prietenii or să vă sune ca să vă întrebe: „Da’ unde aţi fost aseară? Parcă nu ieşeaţi în oraş aşa des.”

Ce are bun monogamia:

  • Poţi face sex şi când te simţi grasă, pentru că ştii că te găseşte oricum dizerabilă.
  • Poţi să renunţi la inhibiţii – aveţi încredere unul în celălalt şi ştiţi că n-o să fiţi socotiţi drept ciudaţi sau perverşi dacă mărturisiţi cine ştie ce fantezie.
  • Puteţi renunţa la prezervativ – ştiţi că sunteţi sănătoşi amândoi şi că nu vă culcaţi cu altcineva.
  • Ştii că vei avea garantat orgasm – dacă v-aţi învăţat unul pe celălalt ce trebuie să faceţi şi pe ce butoane să apăsaţi.
  • Vă zâmbiţi când vă treziţi dimineaţa – în loc să vă întrebaţi cum aţi aterizat acolo.

Ce are mai puţin bun:

Oamenii se plâng în principal de două lucruri în ce priveşte monogamia: sexul poate deveni o rutină plicticoasă şi elementul de “noutate” nu există. Ultima este nemulţumirea numărul unu chiar şi în cazul cuplurilor fericite. Ultima este nemulţumirea X, dar nu putem recrea sentimental acela erotic fabulos pe care-l trăieşti cu cineva cu care n-ai mai făcut-o niciodată.

Jocuri, fantezii puse în practică, o varietate aşa de largă încât ameţeşti, toate acestea ajută, indiscutabil. Totuşi nu e acelaşi lucru cu acel “prima oară” cu cineva nou. Iată un aspect profund negative al monogamiei. Dar dacă e singurul înseamnă că e un preţ relativ mic de plătit pentru toate avantajele oferite de o persoană iubită.

Spre compensaţie, fă sex cu cine doreşti – în imaginaţie. Fantazează în neştire despre oricine vrei tu, dar nu pune în practică fantezia, chiar dacă ai putea să te descurci fără a fi prins(ă)!

Sursa: „Hot sex”, Tracey Cox

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult