Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Anxietate

Buna ziua.Sunt mamica unui bebe de 1 an si 2 luni,iar de catva timp am o stare de neliniste,visez numai lucruri urate, mi-e frica sa nu se intample ceva rau.mentionez ca am o alimentatie echilibrata, nu beau,n u fumez si inca mai alaptez. As dori sa stiu daca pot face ceva in privinta asta sau e din cauza hormonala. Multumesc.

Întrebare pusă de: Ilyes

Răspunsul specialistului

Este foarte probabil sa suferi de ceea ce se numeste ” depresie post-partum” insa, pentru un diagnostic corect este nevoie sa consulti un psiholog.Cele mai des intalnite simptome ale depresiei post-partum sunt: oboseala, anxietatea, insomnia, perderea libidoului, iritabilitatea, agresivitatea, autodevalorizarea, culpabilitatea. Depresia post-partum apare la 2-8 saptamani sau chiar la 1 an dupa nastere si afecteaza 10% dintre mame, cu o tendinta de crestere, insa este mai putin grava decat o depresie care survine in alt moment. Depresia post-partum se trateaza insa, pentru a beneficia de o interventie terapeutica eficienta, este necesara stabilirea prealabila a diagnosticului. Tratamentul consta in psihoterapie asociata, eventual, cu administrarea de antidepresive si anxiolitice. Diagnosticarea precoce a depresiei este cruciala pentru depasirea acesteia.

Iris Gogorici

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...