Care este alimentatia sanatoasa pentru hepatita tip C?
As vrea sa stiu care este cea mai recomandata alimentatie pentru bolnavii de hepatita C. Va multumesc!
Răspunsul specialistului
Draga Iulia,
Bolnavul cu hepatita cu virus C trebuie sa evite anumite lucruri cum ar fi gatitul cu rantas, prajiturile, condimentele (piper, boia, ceapa, usturoi, foi de dafin, etc.) cafeaua, tutunul si mai ales alcoolul, grasimea de porc si fasolea, lintea, mazarea, conopida, varza, cantitatile mari de fructe crude. Poate manca lapte dulce si iaurt proaspat, branza dulce de vaca si oaie, unt, smantana, ulei, gris, orez, cartofi, paine alba, taitei, macaroane (cu ou), carne slaba 100-150 g/zi (vita, vitel, miel, oaie, pasare slaba, peste slab). Carnea se va gati rasol si gratar. Sunt permise de asemenea fructele crude în cantitati moderate (cirese, visine, fragi, capsuni, mere, prune, caise, piersici, struguri, zmeura, lamai, portocale, banane).
Dr. Serban Damian
Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.