Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Ce pot manca daca am hemoroizi?

Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu niste sfaturi utile…sufar de constipatie cronica si in final am facut si hemoroizi (si interni si externi). Am fost la medic si mi-a recomandat Revada (pastile) si Sun Piles (unguent) si se vad cateva imbunatatiri, doar ca am terminat pastilele si nu mi s-a zis daca sa continui sau nu. Problema e ca nu ma pot duce mereu mereu sa dau banii pe la doctori si sa nu ma lamureasca nimeni, pentru ca lucrez da fara forme legale, si lucrez 8 ore la birou (adica stau in pozitia sezut mai mereu) cu program in ture.

Vreau sa stiu ce pot manca si ce nu pot manca, pentru ca orice as manca ies foarte greu la toaleta si risc sa stric ce am reusit sa mai repar. Am inceput sa beau mai multa apa ca de obicei si sa mananc salate si ceva tarate, dar suntem oameni cu venituri minime si nu imi pot permite orice bunatati. Doresc sa stiu concrect ce legume pot manca, ce fructe, carne daca se poate si de care. Si un tratament care stiti ca da rezultate.

Va multumesc! Si sper ca nu v-am speriat cu ce poveste am scris aici dar nu mai rezist. O zi frumoasa!

Întrebare pusă de: A. M.

Răspunsul specialistului

Cele doua afectiuni de care suferiti :- constipatia si hemoroizii- se conditioneaza reciproc si se intretin in acelasi timp. Alimentatia este una dintre cauzele principale care declanseaza si intretine constipatia, alaturi  si de alte obiceiuri de stil de viata:- sedentarismul prelungit,- munca statica, timp indelungat, -pozitia defectuoasa la munca – statul pe scaun ( presiune locala crescuta si circulatie venoasa de intoarcere scazuta) si nu este de neglijat factorul genetic- mostenit.

Pentru partea de alimentatie corecturile pe care ar trebui sa le faceti in dieta dvs- pe termen nelimitat ( nu doar pe termen scurt, in criza) sunt in special cresterea cantitatii de fibre alimentare – sursele cele mai importante sunt fructele si legumele crude, nu gatite ( se inmoaie fibrele si nu mai au efectul dorit) : – morcovi, telina, pastarnac,sfecla, ridichii, gulii, varza ; fructele – pere, mere, prune, gutui, smochine, curmale , fructe uscate si fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale, caju, fistic- crude, nu prajite sau sarate).

Alte surse de fibre sunt cerealele integrale- tip muesli simplu sau cu oleaginoase ( nu cerealele dulci sau fulgi de porumb), cerealele de orz, ovaz, cu tarate sau cu Psyllium.

O alta modificare importanta este aportul hidric( apa, apa minerala, ceaiuri, ciorbe, supe)  :- cantitatea minima de 2-2,5 litri pe zi ( in lipsa lichidelor apare stagnarea resturilor alimentare in tractul digestiv si constipatia).

Si nu in ultimul rand:- corectarea sedentarismului si a pozitiei defectuoase- prin intreruperea activitatii la munca si ridicarea de pe scaun, 5 minute de miscare- tip gimnastica usoara in aceste  mici pauze, mersul pe jos, activitatea fizica – cel putin de 2-3 ori pe saptamana- miscare sustinuta ( orice fel de exercitii) -30-40 minute/ zi in timpul liber. Abuzul de laxative ca si tratament in constipatie nu face decat sa agraveze problema pe termen lung si sa duca la aparitia sau complicarea hemoroizilor.

Ca si medicatie din pacate nu sunt in masura sa va recomand o anumita clasa sau asociere de tratament- nu sunt specialist in domeniul gastroenterologiei. Pe de alta parte exista o specialitate separata- proctologia- care se ocupa de tratamentul specific al acestor hemoroizi , in special in formele cronice sau complicate.

Va recomand un consult la un specialist proctolog pentru o opinie avizata in legatura cu tratamentul care vi se potriveste cel mai bine in acest moment.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...