Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Este sigura maltrodextrina pentru glicemie ridicata?

Buna ziua, Am cumparat din Olanda indulcitor care contine maltrodextrina. Este recomandat a fi folosit de tatal meu care este in varsta de 62 ani si are glicemia la limita superioara? Nu are diabet pentru ca isi supravegheaza glicemia si nu mananca zahar deloc, doar zaharina.

Multumesc frumos.

Întrebare pusă de: G. I.

Răspunsul specialistului

Maltodextrina  este folosită în industria alimentară ca aditiv alimentar :-agent de îngroşare, îndulcitor etc.). Ea este obţinută din amidon din cereale, cartofi etc. şi se găseşte sub formă de pudră alba- uşor dulce sau lipsită de gust.  Maltodextrina face parte din familia indulcitorilor calorici – un gram de maltodextrina conţine 4 calorii (la fel ca zahărul).

Maltodextrina se absoarbe foarte uşor şi creşte rapid nivelul de glucoză din sânge ( glicemia).  Are un indice glicemic( viteza de crestere a glicemiei) de 106 – 136, de două ori mai mare decat zahărul (65)- de aceea nu este indicata persoanelor cu pre-diabet ( sau toleranta alterata la glucoza cu glicemii la limita superioara) sau diabet zaharat.

Maltodextrina mai poate creşte cantitatea de colesterol din sânge si uneori produce reacţii alergice grave din cauza materiei prime din care este obtinuta (amidon din grau, porumb etc.)

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...